Afgelopen week is de Instagram hotspot van Amsterdam Noord geopend, WONDR. Volgens initiatiefnemer Sarah Mendes had Amsterdam een kleurrijke plek nodig die haaks staat op de koude winters. Bij WONDR kun je in 15 verschillende kamers van alles voelen, ruiken, horen en zien. De locatie is makkelijk te vinden met de metro of bus.

Bij de binnenkomst word je onthaald met confetti en staat er iemand te wachten om je kaartjes te scannen. Je maakt een account met een QR-code, en het plezier kan beginnen. Binnen wordt gebruik gemaakt van camera’s om in elke kamer mooie foto’s te kunnen maken die je later kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je Instagram profiel. Dat WONDR wordt gezien als dé influencer hotspot was in eerste instantie niet het idee van Sarah. Sarah vindt de winters in Nederland elk jaar weer koud en wilde deze keer met een team van creatieve mensen, een plek maken die kon zorgen voor de warmte die ze mist. Met verschillende unieke ruimtes in het pand is dat gelukt. Van lopen door een wolken kamer tot glijden in een bad vol spekjes. Niets is te gek. Na afloop kun je alle gemaakte foto’s laten opsturen via de mail en ze gebruiken. Slimme marketingtechniek.

Volgens Sarah is Amsterdam Noord een artistieke en creatieve buurt waar veel mogelijk is. Het pand heeft genoeg ruimte en veel mogelijkheden om een plek als WONDR te maken. WONDR is in ieder geval tot maart 2020 te bewonderen maar Sarah sluit niet uit dat ze langer open zullen blijven.