De vergeten gevaren van ondergewicht en corona

De vergeten gevaren van ondergewicht en corona

Ondergewicht en corona is een groot probleem

Er is veel bekend over de gevaren van overgewicht en het coronavirus oplopen. Overgewicht zorgt voor heftigere klachten, en veel mensen met overgewicht belanden op de intensive care. Een ongezond lichaam vergroot dus de risico’s, maar hoe zit het dan met ondergewicht? Mensen met ondergewicht hebben net zoals mensen met overgewicht een ongezond lichaam. Deze mensen hebben weinig spieren en een vitaminetekort, erg nadelig dus.

Rischa, stagiair bij diëtiste Eline Posthumus, bevestigt dit. “Corona en ondergewicht is een ernstig probleem”, zegt ze. Rischa wijst er ook op dat mensen nu minder bewegen. “Doordat mensen minder bewegen, verliezen ze spier. Dit is erg ongezond en draagt bij aan het zwaardere ziekteverloop”.

Ondergewicht en corona is een probleem wat vermeden moet worden, waarom wordt hier dan geen aandacht aan besteed? Herstellend anorexiapatiënt Heleen(45) zegt hierover dat ondergewicht een vergeten onderwerp is. Heleen, die anoniem wil blijven, worstelt haar hele leven al met anorexia en heeft nog steeds ondergewicht. Zelf is ze niet heel bang om het virus op te lopen, “maar ik ga niet om onnodige redenen extra de deur uit”, zegt ze. Wel vind ze dat er weinig aandacht gaat naar mensen met een eetstoornis. “Vaak sta je heel lang op een wachtlijst voordat je eindelijk geholpen wordt. Mensen krijgen daardoor veel heftigere behandelingen die voorkomen hadden kunnen worden.”

Stagiair Rischa merkt ook dat mensen met ondergewicht een vergeten groep zijn. “Er is op internet heel veel te vinden over hoe je kan afvallen, maar je moet goed zoeken voordat je iets kan vinden over aankomen”.

Over de auteur

Sofia Robben

Sofia Robben is redacteur voor B4YOU. Ze is geïnteresseerd in het buitenland, politiek en mode.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *