mentale en fysieke klachten onder jongeren én studenten tijdens corona

mentale en fysieke klachten onder jongeren én studenten tijdens corona

UTRECHT- De mens is een gezelschapsdier, iets wat ten tijde van Corona zwaar op de proef wordt gesteld. Vandaar dat de wachttijden voor een psycholoog de laatste tijd alleen maar op lopen, vooral bij studenten en scholieren is dit een probleem omdat ze middenin een belangrijke ontwikkelingsfasen zitten. Psychologe Mevrouw Strijbosch legt uit hoe en waarom het nu naar boven komt.

Bij studenten speelt de uitzichtloosheid en de sociale contacten een grote rol, dit komt volgens Strijbosch omdat ze niet meer aangemoedigd worden hun studie te voltooien. In tegenstelling hierop zitten ze nu dagen alleen op hun kamer niet wetende wanneer ze weer naar de universiteit of Hogeschool kunnen en hun vrienden weer kunnen zien. Scholieren hebben er tijdens de tweede fase minder last van omdat ze gewoon naar school mogen, mogen sporten en er zodoende niet veel voor hen veranderd. Als we echter weer helemaal in lockdown moeten zal voor hen de verandering dan ook het hardst aankomen, hun leven staat weer op zijn kop.

Mevrouw Strijbosch baart zich dan ook meer zorgen om de studenten omdat, als we kijken naar de toekomst baart ze zich meer zorgen om de studenten dan om de scholieren omdat de scholieren wendbaarder zijn. Studenten zitten dagen alleen thuis, eten slecht, sporten minder dit alles heeft gevolgen voor hun fysieke en mentale gezondheid. Ze zullen dan later ook meer last hiervan krijgen omdat ze een stukje kennis missen. Hierover zullen Studente Florien Algera en scholiere Juliëtte Vermeulen meer vertellen in het radio item.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *