Boswachter Remmelts: “Geniet van de natuur, maar doe dit wel verantwoord”

Boswachter Remmelts: “Geniet van de natuur, maar doe dit wel verantwoord”

Natuurgebied Gooilust

Boswachters in Nederland maken zich zorgen over de toegenomen drukte in de natuurgebieden in Nederland. Door de coronacrisis kiezen steeds meer mensen voor om als uitje de natuur in te gaan, maar dit brengt gevolgen mee voor de natuurgebieden zelf. “Mensen moeten goed op de bordjes met regels letten” stelt boswachter Geek Remmelts van Natuurmonumenten.

Musea, bioscopen, pretparken en alle andere publiek toegankelijke locaties zijn gesloten voor tenminste twee weken sinds de aankondiging hiervan tijdens de persconferentie op drie november. Dit resulteert in een toename van mensen die de natuur opzoeken in plaats van het normale uitje wat men doet. Naast het sluiten van alle publiek toegankelijke locaties verklaart Staatsbosbeheer deze toename ook aan het mooie herfstweer van de afgelopen weken in Nederland. De organisatie die zich inzet voor de natuur in Nederland weet uit ervaring dat mensen massaal de natuur intrekken zodra de zon schijnt in het najaar. Met name tijdens de herfst-en kerstvakanties trekken veel gezinnen met kinderen de bossen in.

Los van de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter regel die lastig na te leven zijn door de drukte, maken de natuurorganisaties zich met name zorgen over de effecten die de drukte heeft op de natuur. De mensen parkeren hun auto in de berm vanwege de volle parkeerplaatsen en laten hun afval slingeren. Boswachter Remmelts wijdt dit aan de onwetendheid van mensen. Er zijn namelijk een aantal regels die gelden in de Nederlandse natuurgebieden, maar zijn de natuurbezoekers hier wel van op de hoogte? En zo ja, handelen zij hier ook naar? Om antwoord te krijgen op deze vragen gaat verslaggever Floor Brands verder in gesprek met Boswachter Geeke Remmelts en spreekt zij met Bronwen Riezebos die graag gaat wandelen met haar honden in de Nederlandse landschap.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *