NORS Journaal: Toekomst van de Techbedrijven

De wereld is getroffen door het coronavirus en men heeft het moeilijk. Profiteurs van de pandemie zijn de grote bedrijven waar iedereen mee te maken krijgt. The Big Happy Few, zoals Apple, Google en Facebook.

Apple werd afgelopen zomer het eerste bedrijf dat een waarde van 2 triljoen dollar haalde. The company’s various electronics have been selling like hot Apple cakes. Men spreekt hier tussen neus en lippen van een tweede Apple-campus, die de iPhone-ontwerper in de vorm van een X gaat maken om op een gigantische schaal boter-kaas-en-eieren te spelen. (Mama, Y., 2069) 

Verder is Apple sinds 2014 bezig met Project Titan, een zelfrijdende auto, die volgens MacRumors diep geïntegreerd zal zijn met iOS (MacRumors, 2020) (Bloomberg, 2017). Nu nog hopen dat ze Apple Maps eerst optimaliseren, zodat de auto niet een route neemt waardoor je omver gereden wordt door een Boeing 747 in Virginia (CNNMoney, 2012), zoals bij de lancering van Apple Maps in 2012. De app toonde ook dat verscheidende bruggen in Londen en Sydney zijn ingestort (The Age, 2012). Over bruggen gesproken, we gaan een brug maken naar Google.

Apple Maps was dan geen bedreiging voor Google, maar wat wel een probleem is voor moederbedrijf Alphabet was wat er allemaal passen in hun nieuwe kantoor. Bloomberg meldt dat Alphabet Inc. 10 hectare aan land in Washington heeft gekocht. Googles kantoren bevatten veel glijbanen. Volgens bronnen dichtbij Google heeft het bedrijf moeite met de kleuren die de reistubes moeten krijgen. Ze hebben een ingebouwde vacuum waarmee je zowel naar boven als naar beneden kunt. De voice-assistants hebben het tijdens de pandemie ook zwaar en heeft de start-up HomeParty een gelijknamige app gelanceerd om Siri met Alexa kan laten praten. Hiermee komen de verschillende virtuele personen toch met elkaar samen en moeten de Bixbys en Cortanas van de wereld niet raar opkijken als er opeens gepraat wordt in huis. 

WhatsApps moederbedrijf Facebook krijgt vanaf 8 februari meer informatie over haar gebruikers, zoals IP-adressen, accountinformatie en informatie over je toestel. Als er wordt ontdekt dat je een Androidtelefoon of telefoon hebt die ouder is dan drie jaar, kom je bij CambridgeAnalytica op de ranglijsten te staan voor makkelijke doelwitten.

Over de auteur

Dennis van Brouwershaven

Ik ben student journalistiek.... grandioos.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *