In gesprek met cabaretier Andries Tunru

In gesprek met cabaretier Andries Tunru

Foto: @andriestunru

De Utrechtse cabaretier Andries Tunru wordt steeds bekender in heel Nederland. Met zijn solovoorstelling ‘vlees, vis, wal en schip’ tourt hij langs de Nederlandse theaters. Daarnaast speelt die vaak op stand-up podia en op festivals. Nu is hij vooral bekend van zijn deelname aan de slimste mens.

Andries Turnu begon aan een studie psychologie aan de Universiteit Utrecht, maar kwam erachter dat zijn dromen groter waren dan de studie psychologie. Als alles kon dan wilde Andries cabaretier worden. Andries deed naast zijn studie verschillende improvisatie shows en dit gaf de doorslag om toch een kans te pakken naar het cabaretier zijn. Hij melde zich aan bij het Koningstheateracademie Den Bosch en werd aangenomen.

In 2015 studeerde hij af. Na zijn opleiding won hij vele prijzen, waaronder de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2017 won hij de persoonlijkheid prijs van het cabaretfestival Cameretten. Het winnen van de prijzen is voor Andries absurd, omdat het heel moeilijk is om cabaretier te worden, want tijdens de opleidingen vallen veel deelnemers af en tijdens het maken van een show is het maar de vraag of mensen het net zo leuk vinden als jijzelf. Het winnen van deze prijzen bevestigde voor Andries dat er mensen waren die het net zo leuk vonden als hem en dat geeft een extra steuntje in de rug om door te blijven gaan.

De afgelopen weken doet Andries Tunru mee aan het programma de slimste mens. Iets waar hij zelf heel graag aan mee wilde doen. Hij heeft nu zeven keer achter elkaar gewonnen, iets wat al sinds het derde en vijfde seizoen niet meer is gebeurd. Andries zit zelf in het negentiende seizoen van het programma. Andries neemt het spel heel serieus, hij heeft op zijn Instagram een video gedeeld waar hij zijn kans berekening uitlegt. Eerder kwam Andries al in het nieuws, omdat hij ook een kans berekening had gemaakt voor het programma Lingo. Of Andries de finale gaat winnen van de slimste mens blijft nog even spannend, maar volgens Andries wordt het een hele vette finaleweek en zeker waard om te kijken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *