Op 3 januari al op je 3e cheatday zitten, wat gaat er mis?

Op 3 januari al op je 3e cheatday zitten, wat gaat er mis?

2021, we gaan het weer opnieuw proberen: gezond eten, sporten en vooral verleidingen als de McDonalds negeren. Elk jaar weer opnieuw proberen duizenden Nederlandse studenten een gezond nieuwjaar te starten. Dit gaat dit jaar niet anders. Meestal houden deze niet zo originele studenten deze voornemens maar een korte periode vol, dit omdat ze het vooral als een terugkomend ritueel zien en niet écht daadwerkelijk iets willen veranderen.

De meeste voorkomende voornemens zijn ieder jaar hetzelfde, studenten willen: afvallen, gezonder eten, meer bewegen en minder geld uitgeven. Als je goed kijkt hebben deze vier voornemens allemaal iets gemeen met elkaar. Want, als je gezond eet en meer beweegt is afvallen een aannemelijk gevolg, daarnaast geef je ook minder geld uit want, ongezond eten is wat velen studenten onder ons denken echt niet goedkoper dan een oer-Hollandse stamppot met worst.

Iris Vermaak is een student en woont nog thuis. Zorgen om de kosten voor een avondmaaltijd heeft ze niet totdat haar ouders een keer niet thuis zijn en ze zelf voor haar eten moet zorgen. Omdat ze dan voor maar één avond boodschappen doet is ze in verhouding veel geld kwijt. Bovendien is een ritje naar de McDonalds op zo’n moment best aantrekkelijk.

Veel jonge studenten zijn pas net in het bezit van een rijbewijs, een ritje naar de McDonalds is voor hen dan ook een soort uitje. Je rijdt een stukje met harde muziek op om vervolgens een lekker frietje met saus naar binnen te werken. Goed is het niet maar, ergens wel begrijpelijk en niet te vergeten best wel lekker.

In deze YouTube video bespreek ik samen met Iris  haar goede voornemens, hoe ze dit voor zich ziet en niet te vergeten waarom het ook haar meestal niet lukt om lang vol te houden.

Veel kijk plezier!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *