2020, het jaar van de haarclip van Marie Claire

2020, het jaar van de haarclip van Marie Claire

Voor veel mensen was 2020 een buitengewoon vervelend jaar. Aan de corona pandemie was niet te ontkomen. Tóch zijn er ook leuke dingen in deze tijd. Zo startte Lot Mulder(19) het Instagram account dehaarclipvanmarieclaire in mei en zit ze inmiddels op de ruim veertigduizend volgers. In een Zoom interview verteld ze hoe ze het account is gestart, en hoe de interactie met haar volgers is.

Mulder startte het account in mei 2020, en sindsdien is het een regelrechte hit. Het account wordt vooral door studenten gevolgd, die onder de posts ook fanatiek reageren en andere mensen taggen. Posts op het account van Mulder gaan vooral over typische studentenzaken: jongens, wijn en kleding. Op het eerste gezicht lijkt het account vooral oppervlakkig, maar Mulder vertelt dat het tegendeel waar is. Ze wil haar account juist ook inzetten om maatschappelijke thema’s aan te kaarten zoals racisme en feminisme. Ook vertelt ze dat volgers haar geregeld een DM (direct message) sturen om advies te vragen over jongens, maar soms ook over mentale problemen. Hierover zegt Lot: ‘Ik reageer vrijwel altijd als het om zulke onderwerpen gaat, ik wil er voor mensen zijn.’

Zelf is Lot ook hard bezig om haar carrière buiten Instagram op te bouwen. Zo zit ze in haar tweede jaar van haar studie Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en loopt ze stage bij het populaire tijdschrift LINDA. Wat ze later wil doen, weet ze nog niet precies.

Op de vraag hoelang ze nog door wil gaan heeft Mulder niet echt een antwoord. Ze blijft het doen zolang ze het leuk vindt en het te combineren is met haar studie. Sinds kort verdient Lot ook geld met haar account. Zo benaderen bedrijven haar om een product te promoten in haar stories. Lot zegt hierover: ‘Bedrijven moeten zich wel beseffen dat ik niet een klein account heb met 3000 volgers, er kijken meer dan 10.000 mensen naar mijn verhaal.’

En of ze er wel eens over nadenkt dat er zoveel mensen zijn die haar volgen? ‘Nee, daar denk ik eigenlijk niet zo over na, maar als je dit zo zegt vind ik het wel bijzonder hoor.’, aldus Mulder.

Over de auteur

Julia Kuipers

Julia is verslaggever . Ze houdt van sport en lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *