Eiersalade: worden we belazerd?

Eiersalade: worden we belazerd?

Foto: Lucas Uijttenboogaard

Bij het kopen van een bakje eiersalade staan de meeste mensen niet al te lang stil. Misschien is dat soms wel handig: er blijkt een verschil te zijn in de hoeveelheid eiersalade die je krijgt, voor de liefhebbers van stukjes bacon of bieslook door hun salade.

Wie bij de Jumbo een bakje ‘Eiersalade met bieslook’ van de versafdeling koopt kan 160 gram van het populaire toastjes-beleg verwachten. Het lijkt een oneerlijke strijd voor de liefhebbers van stukjes bacon in hun spread: zij ontvangen maar liefst 10 gram minder in hetzelfde bakje, uit dezelfde categorie, voor dezelfde prijs.

Al snel zal men denken dat het een kostenkwestie is: bacon is natuurlijk een duurder ingredient dan bieslook. Echter gaat dat niet helemaal op, omdat bacon ook zwaarder is dan bieslook. Wat is het dan dat dit verschil verklaard?

Medewerker Bart van Jumbo’s saladeafdeling stuurt ons een mail met het verlossende woord. Het heeft niet te maken met het gewicht, maar het volume van de ingrediĆ«nten. Het bakje met bacon zit simpelweg eerder vol dan die met bieslook. We worden dus niet beduveld, er word juist een lijn getrokken met de afvulling van de bakjes.

Dit item was onderdeel van een satirische uitzending

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *