Brand in de Beatrixlaan

Brand in de Beatrixlaan

Brandweermensen hard aan het werk om brand te blussen in de Beatrixlaan.

In de nacht van 23 op 24 december stond de achterkant van het huis in de Beatrixlaan in lichterlaaie.
Er waren geen gewonden en de brand was vrij snel onder controle. De waarschijnlijke brandoorzaak was een constructie fout in de gaskachel, waar een chemisch proces had plaats gevonden dat al twintig jaar speelde en op deze avond ontvlamde.

In totaal waren er 23 brandweermensen, een politieauto en twee ambulancemedewerkers. De hele straat was bezet.
De Texelse brandweer ziet zichzelf als een soort vereniging, het zijn namelijk allemaal vrijwilligers die naast dit stoere werk ook gewoon hun normale leven hebben. Ze hebben allemaal een pieper en zodra die gaat waren ze binnen 4 minuten in de Beatrixlaan aanwezig. Je moet je wel voorstellen dat het nacht was en dat ze zich dus ook nog even moesten aankleden en naar de kazerne moesten rijden. Tijdens het blussen van een brand ontstaat er een hiƫrarchie in het brandweerteam en kan het zelfs voorkomen dat er naar elkaar gesnauwd of gescholden wordt, maar zodra de brandwerende pakken weer uit gaan is iedereen gelijk. Buiten Covid-19 om komen ze ook wekelijks bij elkaar om brand oefeningen te doen en om aan het teamverband te werken.

Tijdens die nacht was de eerste melding om 2:44 gemaakt door de achterbuurman die moest plassen. Hij heeft ook gelijk 112 gebeld en is op ramen gaan kloppen bij het desbetreffende huis; geen reactie. De bewoner die op dat moment thuis was, lag te slapen en werd door de brandweer gevonden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *