Kan een nieuwe Harry Potter serie net zo’n groot succes worden als de films?

Kan een nieuwe Harry Potter serie net zo’n groot succes worden als de films?

Foto: Maura Klinkhamer

Hogwarts, Dumbledore en Voldemort, voor velen bekende namen uit de Harry Potter wereld. Het eerste boek, ‘Harry Potter and the Philosopher’s stone’ kwam uit in 1997, en mondde uit tot een van de grootste successen in de entertainmentwereld. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de boeken gelezen en de films gezien. Recent is bekend geworden dat er stappen gezet zijn tot een nieuwe serie.

De streamingsdienst HBO Max is begonnen met een ontwikkelingsfase voor een nieuwe serie van Harry Potter. Hoewel er gesprekken en vergaderingen zijn bij de streamingsdienst, zijn er nog geen schrijvers en acteurs bij betrokken. De nieuwe invulling is dus nog niet bekend, maar de kans is groot dat JK Rowling, de schrijfster van de boekenserie, een rol gaat spelen. Echter licht zij onder vuur bij veel fans vanwege transfobische uitingen, op Twitter heeft ze uitspraken gedaan die als transfobie opgevat kunnen worden. Zo reageerde ze onlangs op een artikel over mensen die menstrueren, waaruit blijkt dat JK Rowling vindt dat mensen die menstrueren simpelweg vrouwen zijn. Terwijl er ook mensen zijn die zich vrouw voelen, maar niet menstrueren, zoals transvrouwen. Tevens gaat haar nieuwste boek, ‘Troubled Blood’ over een man gekleed in vrouwenkleding die vrouwen vermoord, wat ook als transfobie opgevat kan worden. Veel fans weigeren JK Rowling hierdoor nog te supporten, bijvoorbeeld door geen officiële merchandise te kopen. Maar ook door de nieuwe serie niet te kijken als ze daar een grote rol in gaat spelen.

Fans

Wat vinden fans van het idee over een nieuwe serie? Harry Potter fans Elke Cremers, Marianna Helling en Marciano Duut over de nieuwe serie en welke invloed JK Rowling voor hen heeft. Constant Hoogenbosch, oprichter van Movie Machine licht toe of de nieuwe serie wel of geen succes kan worden. Waar ligt de magie achter Harry Potter voor deze fans?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *