Geen werkgeversverklaring voor een oppas

Geen werkgeversverklaring voor een oppas

Foto: pixabay

Heel Nederland heeft op dit moment te maken met een avondklok als gevolg van het coronavirus. Om 21:00 moet iedereen binnen zijn behalve mensen met een vitaal beroep. Er zijn ouders met een vitaal beroep die s ’avonds moeten werken en in sommige gevallen een oppas nodig hebben voor hun kinderen. Deze mensen zitten soms in de knel met werk en hun kinderen, omdat een oppas geen werkgeversverklaring kan krijgen. Een oppas is dus geen uitzondering op de avondklok volgens het ministerie van justitie.

De partij Student en Starter uit de gemeenteraad in Utrecht, zet zich in voor studenten en starters. Veel mensen die oppaswerk doen zijn studenten. Julia van Ophem van de partij Student en Starter vertelt hierover. Julia is fractiemedewerker en heeft “werk en inkomen” in haar portefeuille zitten. Ze vertelt  onder andere over het feit dat er een verschil wordt gemaakt tussen bijvoorbeeld een maaltijd bezorger en een oppas.

Charly Cares is een oppasservice voor studenten die in alle grote steden in Nederland actief is. Als studenten zich wil aanmelden als oppas, heb je een sollicitatiegesprek met een medewerker en word je aan de hand van dat gesprek goedgekeurd als oppas. Ook word je via Charly Cares uitbetaald en niet door de ouder waarbij je oppast. Toch zegt Charly Cares geen werkgever te zijn maar uitsluitend een bemiddelingsbedrijf tussen de twee partijen en kan daarom geen werkgeversverklaring afgeven.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *