Carnaval gaat door! Maar in aangespaste vorm

Carnaval gaat door! Maar in aangespaste vorm

Feestende jongeren tijdens carnaval

Confetti, kostuums en liters bier; allemaal dingen die komen kijken bij carnaval. Vanwege de grote drukte die er altijd bij komt kijken, waardoor de coronamaatregelen niet nageleefd kunnen worden, kan het dit jaar helaas niet doorgaan. Veel Brabanders en Limburgers die elk jaar fanatiek carnaval vieren vinden dat enorm jammer. Gelukkig zijn er een aantal carnavalsverenigingen die toch iets bijzonders hebben bedacht om te doen, op een corona-proof manier. Een van deze verenigingen vertelt hierover samen met een oud Prins Carnaval, die vertelt over de betekenis van carnaval.

Carnaval zou dit jaar plaatsvinden tussen 13 en 16 februari, maar is afgelast. Nu zijn er zorgen dat sommige carnavalsvierders plannen maken voor illegale feestjes, om toch nog samen te kunnen komen, meldt het AD. Er zijn daarom plannen gemaakt door carnavalsverenigingen om dat tegen te gaan.

De Grote Online TV Show is een van deze ondernemingen. Dit is een organisatie die het mogelijke maakt voor verschillende bedrijven en verenigingen een spelshow te houden. Zoals hun website het beschrijft: een zenuwslopende spelshow vol met activiteiten zoals woordspellen, muziekspellen en verschillende quizzen. Het is een interactieve show, omdat deelnemers ook een app kunnen downloaden om mee te doen. Ook al is het bedrijf zelf niet gericht op carnaval, zijn er een wel aantal carnavalsverenigingen die gebruik maken van deze kans om toch iets feestelijks te kunnen doen. Bijvoorbeeld in de dorpen en steden Heino, Groot Bergeijk en Udenhout en Biezenmortel. Carmen van Hout-Roest en Joost van Breda, twee organisatoren en presentatoren van het evenement in Groot Bergeijk vertellen hoe het precies zijn gang gaat.

Carnavalsfans zijn blij dat er vervangende activiteiten komen, maar vinden dat het carnaval zelf niet vervangt. Zo ook Roy van Sloun, tijdens carnaval beter bekend als oud Prins Roy d’n Urste van het Teutengat. “Een hoop mensen noemen carnaval een zuipfestijn, maar ik denk toch dat het meer om de gezelligheid en het samen met mensen gaat”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *