Heb jij het carnavalsvirus nog?

Van 12 tot 16 februari zou dit jaar carnaval plaatsvinden, maar vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar niet mogelijk geweest. Veel organisaties en carnavalsverenigingen door het land heen, hebben daarom verschillende dingen bedacht, om toch nog een beetje gezellig samen te kunnen komen. Meestal gebeurt dat online, of zijn er enkele speurtochten of vossenjachten hier en daar, maar meer kan er niet georganiseerd worden. Daar hebben de mannen van Carnavalsvereniging ’t Huukse Um iets op bedacht. Namelijk een carnavals teststraat, om te kijken of de deelnemers na een lang jaar niks te hebben gedaan, het zogenaamde carnavalsvirus nog hebben.

Deze teststraat is georganiseerd voor verschillende lokale clubs, die normaal veel activiteiten rondom carnaval hebben. Zo bijvoorbeeld de dansmariekes, de drumband, harmonieorkest en de Raad van 11. Normaal komen deze clubs samen op de ochtend van carnavals-zaterdag, voor een carnavalsontbijt. Deze clubs horen bij een overkoepelende carnavalsvereniging, die nu voor de teststraat zorgt, zodat deze clubs niet helemaal stil zitten tijdens het volgens hen ‘gezelligste feest van het jaar.’

Patrick Mentink en Robert Bolt zijn de organisatoren van deze teststraat. Tijdens carnaval heten de heren Prins Blok en Prins Mid. Ze hebben het verhaal verzonnen dat ze de rechterhand zijn van de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD). Terwijl de GGD test voor het coronavirus, testen zij voor het carnavalsvirus. De bedoeling volgens de mannen is om te testen of carnavalsvirus nog aanwezig is. Daar hebben ze allerlei opdrachten en activiteiten voor bedacht. Wel hebben ze alles geregeld op anderhalve meter afstand, om van iedereen die aanwezig was de veiligheid te garanderen.

Hoe leuk sommigen deze oplossingen ook kunnen vinden, blijkt dat dit het echte carnaval toch niet kan vervangen. In een eerdere radio uitzending op YouNews8 over carnaval, is ook gebleken dat de gezelligheid van carnaval niet nagebootst kan worden. Ook niet met dit creatieve alternatief.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *