Schaatsdrukte in Utrecht en omstreken

Afgelopen weekend heeft heel Nederland kunnen genieten van de vorst. De schaatsen werden weer uit de kast getrokken of gehaald op Marktplaats.

Zo spraken we met onder andere met schaatsverkoper Peter van der Laan, die dit weekend wel meer dan 300 paar schaatsen verkocht heeft. Hij is 6 jaar geleden begonnen met deze business als bijverdienste. Als Metselaar heeft hij vaak in de winter geen werk, omdat het vriest. Toen is hij op zoek gegaan naar een alternatief om toch de winter door te komen. Dat werd uiteindelijk schaatsen verkopen. Zodoende heeft hij overal schaatsen verzameld en opgekocht bij bedrijven en particulieren.

Ook waren er verschillende initiatieven in Utrecht zoals een Elfkroegentocht. Dit zou bestaan uit een route over de Oudegracht waar verschillende cafeetjes omheen gl├╝hwein en warme chocomel zou aanbieden. Helaas vroor het daar niet hard genoeg voor in de binnenstad om het evenement door te laten gaan. Maar op de nieuwegracht kon zondag wel even geschaatst worden, net zoals op vele andere plekken buiten Utrecht.

De brandweer waarschuwde voor het ijs omdat het niet overal sterk genoeg zou zijn. Vooral op zondag zag je meer wakken ontstaan en werd het ijs zwakker. Maar dat hield weinig mensen tegen gezien de drukte op het ijs.

Verslaggeefster Claire ging op pad naar verschillende plekken in Utrecht om de sfeer te proeven.

Over de auteur

Claire Hartzuiker

Journaliste in opleiding. Sinds jongs af aan al bezig met het maken en bedenken van video's en verhalen. Maakt graag contact en altijd nieuwsgierig naar mooie of intrigerende verhalen die de rest van de wereld moet weten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *