De keuze is reuze

De keuze is reuze

Marieke Koekkoek is nummer vier op de lijst van Volt. Beeld: Julie van der Eerden

Dit jaar doen er 37 partijen mee aan de landelijke Nederlandse verkiezingen. Dit zijn er 9 meer dan in 2017. Dit heeft zich niet meer voorgedaan sinds de Tweede Wereld Oorlog. Op de stemlijst staan veel nieuwe namen van partijen die zich focussen op één onderwerp of Kamerleden die hun eigen partij zijn begonnen uit ontevredenheid met de oude partij, maar ook volledig nieuwe inzichten.

Dr. Henk van der Kolk zegt dat effect van deze nieuwe partijen zal blijken na de verkiezingen. “Of de partijen bestaansrecht hebben, zal uiteindelijk de kiezer bepalen.” Hij denkt niet dat er veel van deze nieuwe partijen zullen worden toegevoegd aan de Tweede Kamer in Den Haag. Marieke Koekkoek nummer vier op de lijst van Volt heeft vertrouwen in de partij. “Ik denk dat Volt echt een nieuwe blik heeft die nu nog mist in de kamer en dat wij hierdoor een aanwinst zijn aan het Nederlandse politieke landschap.” Volt richt haar blik vanuit Europa en pleit voor meer samenwerking tussen de EU landen. Ook Jaron Tichelaar van nieuwe jongere partij JONG kijkt optimistisch naar de verkiezingen. “Ik vind dat de politiek een weerspiegeling van de samenleving moet zijn, en nu zijn de Kamerleden gemiddeld 48 jaar met een stropdas om, dit zie ik niet als ik naar Nederland kijk.” Hij vindt dat er meer jongeren in de politiek moeten, omdat het gaat om hun toekomst. Het jongste lid op de stemlijst komt van de partij zelf, nummer 2 op de lijst Christinemindel ten Napel van 16. JONG wil net als 50plus gelden als de stem voor een leeftijdsgroep die zich, volgens hen, nu niet gehoord voelt.

Over de auteur

Julie van der Eerden

Mijn naam is Julie van der Eerden. Ik ben een gefocuste en enthousiaste journalist, met oog voor bijzondere en persoonlijke verhalen. Ik schrijf graag over mensen en duik graag dieper in de hoe en waarom. Ik probeer altijd creativiteit in mijn werk te stoppen. Ik ben serieus en doordacht, maar ik vind het ook leuk om een knipoog naar het publiek te geven wanneer hier ruimte voor is. Ik werk professioneel en betrouwbaar, en ik ben iemand op wie je kan rekenen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *