Bewegen is gezond!

Bewegen is gezond!

In februari hebben de meeste Nederlanders enorm genoten van het schaatsweekend. Het deed ons goed om even lekker in de buitenlucht te bewegen en dat kan nu nog steeds. Voor velen is het nostalgie, maar skeeleren is dé sport die het meest vergelijkbaar is met schaatsen. Bovendien skeeleren veel topschaatsers om in vorm te blijven. Waarom is het nu eigenlijk zo belangrijk om lekker naar buiten te gaan en een actieve levensstijl aan te houden?

Volgens de WHO is lichamelijke inactiviteit wereldwijd een van de belangrijkste risicofactoren voor niet-overdraagbare ziekten en overlijden. Zij schatten dat jaarlijks vier tot vijf miljoen sterfgevallen voorkomen kunnen worden met een actievere wereldbevolking. Één op de vier volwassenen voldoet namelijk niet aan de dagelijkse lichaamsbeweging. Daarbij zorgt lichamelijke inactiviteit ook voor stijgende zorgkosten en het verlies aan productiviteit.

Oefentherapie

Als iemand veel weet over bewegen, dan is het een oefentherapeut. Zij helpen mensen om op een goede manier te bewegen, zodat het uitvoeren van activiteiten in hun dagelijkse leven makkelijker wordt. David Rigter (30) is oefentherapeut en als hij een advies mag geven dan is dat: “Kom gewoon van die bank af.” Volgens Rigter moeten we elke dag minimaal vijfduizend stappen zetten. Daarnaast moet je op zoek naar een manier van bewegen die je leuk vindt, want plezier zorgt voor een duurzaam resultaat.

Skeeleren

Andrea den Besten (24) skeeleert graag. Als je wil beginnen met skeeleren dan zijn er een aantal dingen waar je volgens den Besten op moet letten. “Het is vooral belangrijk om als eerste te leren stoppen, om je snelheid te kunnen controleren en om te leren hoe je het beste kunt vallen. Uiteraard moet je beschermers dragen om blessures te voorkomen. Verder moet je ook rekening houden met de verschillende ondergronden waar je op skate. In de stad kom je nog wel eens stenen tegen die uitsteken waar je achter kunt blijven haken.” Waarom is zij begonnen met skeeleren?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *