Torio pakt problemen in rioolbranche met beide handen aan

Torio pakt problemen in rioolbranche met beide handen aan

Het praktijklokaal van Torio. Bron: Torio

De rioolbranche kampt met een imagoprobleem. Wie wil er nou een hele dag ‘met zijn handen in de stront staan’? Buiten dat imagoprobleem kampt de hele technische branche ook met een personeelstekort. Werk is er zat, maar vind nog maar eens de benodigde mankrachten. Torio, Technisch Opleidingscentrum Rioleringsbeheer, komt met een oplossing en start met het opleiden van personeel. Voor een beter imago en betere instroom in de rioolbranche.

Al ruim 20 jaar is Kornee van Terheijden rioolspecialist, met zijn bedrijf Van Terheijden riooltechniek, in vooral Zuid-Nederland. Ladingen met personeel heeft hij zien komen, maar net zo makkelijk weer zien gaan. Een probleem wat een grote rol speelt in de technische branche. Er worden steeds minder mensen opgeleid voor een specifiek vak in de techniek. Erg zonde vindt de 51-jarige ondernemer. “We proberen hiermee ook te laten zien dat dit ook echt als een mooi vak kan worden gezien.”

Grote doelgroep

Met Torio probeert van Terheijden de mensen warm te krijgen voor zijn vak. “De doelgroep is heel gevarieerd. Het gaat om jongens en meiden die net van de middelbare school komen tot aan een zestigjarige die zich nog wilt laten omscholen. Tot dusver zijn de aanmeldingen ook heel divers”, zegt Kornee van Terheijden. Wanneer iemand aan de opleiding begint, krijgt diegene een baangarantie voor de maanden daarna. Toch is dit niet altijd de reden om te beginnen met de opleiding. Zo ook niet voor de 45-jarige Wies. Zij is door problemen in de zorg naar ander werk gaan zoeken. Ze volgde haar interesses en kwam zo bij Torio terecht. “Lekker bezig zijn met klussen en je bent ook lekker buiten bezig. Ik vind het gewoon heel erg leuk.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *