Meer vrouwen aan de top

Meer vrouwen aan de top

Foto: Pixabay

Internationale vrouwendag staat op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit overal ter wereld. Dit jaar is het thema “invloed met impact” het thema dient positiviteit uit te stralen. Het doel van deze dag is aandacht geven aan thema’s zoals economische zelfstandigheid, huiselijk geweld, emancipatie en participatie.

Floortje Fontein van de stichting “Stem op een Vrouw” vertelt over het belang van meer vrouwen in de politiek en waarom het volgens haar nog steeds een belangrijk thema is dat er meer vrouwen in de politiek nodig zijn. Vandaag de dag is 31 procent van de Tweede Kamerleden vrouw. Justine Feitsma van CNV-jongerenvakbond zet zich in voor een rechtvaardige samenleving, waarin mensen gelijkwaardig zijn aan elkaar. Ze legt uit hoe de vakbond zich inzet voor gelijke arbeidsrechten tussen mannen en vrouwen. Daarnaast is

CNV-jongeren vakbond betrokken bij het jongerenplatform van de Sociaal Economische Raad. De SER geeft gevraagd en ongevraagd advies over actuele thema’s. Ze zijn de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaaleconomische vraagstukken. Volgens de SER zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Het aantal vrouwen groeit, maar te langzaam volgens SER.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *