Door het coronavirus zijn er geen fuifjes meer, dus doen we het snuifje thuis deze keer

Door het coronavirus zijn er geen fuifjes meer, dus doen we het snuifje thuis deze keer

Luuk Chatillon 'sleutelt' een beetje ketamine. Foto: Sam Coolegem

Een pilletje op een festival, een snuifje op het toilet in Tivoli, blowen in het park en een likje MDMA tijdens het raven. Voor de corona periode was drugs op een feestje of een festival geen gek geval. Maar sinds het coronavirus aanwezig is, hebben we geen feesten meer gehad. Toch blijkt uit onderzoek van het Trimbos instituut dat het drugsgebruik van studenten is toegenomen in de corona periode. Het Trimbos instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat onderzoek doet naar het gebruik van alcohol, drugs en tabak, naar de mentale gezondheid en naar zorg en participatie. Volgens dit onderzoek van Trimbos instituut komt dat door verveling, maar ervaren jongeren dat zelf ook zo?” Ik spreek met 2 studenten die meer drugs zijn gaan gebruiken in de corona periode.

Ketamine

In het item hoorde je Luuk ketamine gebruiken. Volgens Jellinek wordt ketamine soms gebruikt om mensen onder narcose te brengen voor een operatie, omdat het een relatief veilig middel is. Maar ketamine wordt ook gebruikt als drugs, dit is omdat je ervan kan gaan trippen. ketamine wordt meestal gesnoven als je het gebruikt als drugs, dan werkt het binnen 5 tot 15 minuten. Door ketamine wordt je geest namelijk van je lichaam gescheiden. Luuk gebruikte een lagere dosis ketamine en dan kan je meer een dromerig effect krijgen, je wordt wat rustiger en wat losser.

K-hole

Maar ketamine heeft ook een donkere kant, genaamd het K-hole. Een K-hole komt voor als je te veel ketamine neemt. Als je in een K-hole zit kan het lijken alsof je bijna doodgaat, het lijkt alsof je uit je lichaam treedt en je jezelf als ware ziet zitten. Je kan je in een K-hole niet bewegen en praten. Sommige mensen vinden een k-hole erg spiritueel maar het kan ook een erg angstig gevoel geven. Kijk daarom altijd uit met het gebruiken van ketamine en alle andere drugs. Neem niet te veel, laat het testen en gebruik het in een veilige omgeving.

N.B. Ondanks dat er redelijk makkelijk over drugs werd gesproken in dit item, is het niet het doel van dit item om drugs te promoten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *