Culinaire stadswandeling

Culinaire stadswandeling

Sinds half oktober 2020 is de horeca in Nederland opnieuw gesloten. Het is stil voor de horecaondernemers en zij kunnen alleen nog gebruik maken van bezorgen en afhalen. Om de horeca te steunen en een leuk dagje uit te gaan worden er culinaire stadswandelingen georganiseerd. Je kiest een stad uit, loopt een route en onderweg stop je bij een aantal restaurants waar je een klein hapje krijgt. De terrassen zijn gesloten en de wandelroutes zijn coronaproof.

Tasty Walk
Lex Ouburg is begin dit jaar een culinaire wandeling, de Tasty Walk, in Rotterdam gestart. Rond de jaarwisseling zat Ouburg te denken over wat nog wél mogelijk is onder deze omstandigheden. Hij heeft zelf lang in de horeca gewerkt en zo schoot dit idee hem te binnen. Inmiddels is de wandeling een groot succes en is deze uitgebreid naar 10 andere steden. Bijna alle grote steden doen mee met de wandeling, van Amsterdam tot Maastricht. Je kan uit verschillende routes kiezen, van 3 tot 9 kilometer en loopt gemiddeld langs 6 restaurants. Je steunt de horeca, bent actief bezig en je kan genieten van de kookkunsten van de lokale koks!

Asian BBQ
Eén van de Rotterdamse restaurants die meedoet met de wandeling is Asian BBQ. Eigenaars, Miranda en Mischa, zijn dolblij met het nieuwe concept en vinden het waanzinnig. Normaal gesproken zitten zij rond deze periode een half jaar in Thailand, maar dat kon dit jaar niet meer. Om niet stil te zitten, gingen zij open voor take away en sinds een tijdje voor de Tasty Walk. Ze kunnen hun eten en passie blijven delen én hebben leuk contact met de wandelaars. Door deze combinatie is het voor hen mogelijk om financieel rond te komen en als restaurant te blijven bestaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *