Jongeren tot 27 mogen weer in groepsverband sporten

Jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar mogen vanaf 3 maart weer in groepsverband sporten. Tot dan toe gold dat jeugd tot 18 jaar zonder de anderhalve meter maatregel buiten mocht sporten. Die leeftijd wordt dus opgerekt naar 27 jaar. Woordvoerder van het NOC*NSF Geert Slot, vindt het belangrijk dat jongeren en jongvolwassen weer kunnen sporten.

Geert Slot: ‘’Wat wij gemerkt hebben, is dat jongeren echt het contact mistten. Sporten en bewegen doe je vooral samen, dus dat maakt het makkelijk om weer eens sociaal contact te hebben. Zij hebben nu ook iets om naar uit te kijken. Je wordt er vitaler van, vrolijker en dus ook gezonder.’’ Veel mensen vragen zich af waarom deze leeftijdgrens is bepaald.

Tom Elbersen is woordvoerder onder Tamara van Ark: ‘’De reden waarom er voor deze grens gekozen is, omdat het past bij het jeugdbeleid. Het kabinet had 3 weken bekent gemaakt om een pakket aan te bieden, om de jeugd meer ruimte te geven in tijden van corona- Nu is er besloten om de regels nog te versoepelen tot 27 jaar. Sport en bewegen staat hoog op het lijstje wat mensen verlangen. We gaan kijken wat het doet met de cijfers en baseren daarop vervolg stappen. Gisteren is bekend gemaakt dat ook sporters boven de 27 binnenkort weer, op anderhalve meter afstand, kunnen sporten.’’

Wanneer iedereen weer mag sporten, is nog maar de vraag. Er wordt gekeken naar oplossingen voor de leeftijdsgroep van 27 en ouder. Geert Slot hoopt dat we snel weer met zijn alle kunnen sporten: ‘’Het zal heel erg afhankelijk van wat voor betekenis testen krijgt. Wij zien zelf meer in testen, omdat mensen beter bereid zijn om zich te testen, dan om te vaccineren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *