Een andere manier van drugs gebruiken

Foto: Sam Coolegem

Als je denkt aan je beter focussen, meer energie krijgen, emotionele connectie met de mensen om je heen, een beter concentratie vermogen, meer in het ‘nu’ staan en het krijgen van meer motivatie, denk je niet gelijk aan drugs. Niks is minder waar; ik heb het over het fenomeen ‘Microdosing’, dit fenomeen zorgt voor deze effecten. ‘Microdosing’, is volgens microdosing.nl het innemen van een veel kleinere hoeveelheid psychedelische drugs. Je gaat hier niet van hallucineren je wordt er wel scherper, energieker en meer gefocust van. Ik spreek met Hein Pijnnaken van Microdose.nl en met Mart Stoffele, die aan ‘microdoseren’ doet, zij vertellen mij meer over deze bijzondere manier van drugs gebruiken.

Dr. James Fadiman

Volgens TheCut.com is ‘microdosing’ gestart in Silicon Valley, de plek waar veel hightechbedrijven gevestigd zijn, deze trend ontwikkelde zich tussen 2010 en 2013. Dr. James Fadiman is de allereerste die wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar ‘microdosing’, sinds 2010 verzamelt hij informatie hierover. In 2017 was Dr. Fadiman, na ervaringen en rapporten van 1000 ‘microdosers’, er zeker van dat ‘microdosing’ voornamelijk voordelen heeft en nauwelijks risico’s.

Volgens Dr. James Fadiman is het belangrijk dat je in een dagboek je ervaringen bij houdt. Op de website van microdosing.nl vertelt hij. “Schrijf elke dag een paar notities over hoe je dag was. Neem daarin op hoeveel werk je gedaan hebt, hoe productief of creatief je dag was, en hoe comfortabel of oncomfortabel je je daarbij voelde. Noteer elke verandering die je voelt in relatie tot andere mensen. Noteer elke verandering in je stemming, eetgedrag, fysieke kracht, of symptomen van aandoeningen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *