De eerste concerten met publiek waren afgelopen week! Was jij erbij?

De eerste concerten met publiek waren afgelopen week! Was jij erbij?

Afgelopen weekend, 6 en 7 Maart zijn de eerste testconcerten georganiseerd door MOJO en ID&T  in de Ziggo Dome. De kaartjes waren bijna meteen uitverkocht. Iedereen wil wel weer kunnen genieten van een echt live concert mét publiek.

De testen worden uitgevoerd door Fieldlab. Zij willen met deze Back to Live concerten een beter beeld kunnen geven van het gedrag van mensen tijdens een concert of groot evenement. Het publiek wordt opgedeeld in verschillende bubbels die elk andere maatregelen opgelegd krijgen. De rode bubbel mag bijvoorbeeld alles doen, en de groene bubbel staat op anderhalve meter met mondkapje terwijl de blauwe bubbel géén mondkapje draagt. Hiermee willen ze kijken hoeveel contactmomenten er zijn per situatie en of ze het besmettingsrisico kunnen verkleinen.

Als je een kaartje had voor de concerten afgelopen weekend, dan moest je daar wel iets voor over hebben. Vierentwintig uur van tevoren moest je je laten testen bij één van de snelteststraten van Fieldlab. Alleen met een negatief advies mocht je namelijk naar binnen. Vijf dagen na het concert vragen ze om je weer te laten testen om te kijken of je Corona hebt opgelopen. ‘’Dit is niet het doel zelf van het Experiment’’ vertelt Tim Boersma, voorlichter van Fieldlab. ‘’Wij proberen vooral naar het gedrag van mensen zelf te kijken. De overheid gaat er nu namelijk van uit dat als er een X aantal mensen zijn op een locatie en er lopen besmettelijke mensen tussen, dat dan iedereen meteen besmet wordt. Wij willen echt testen of dit ook het geval is om zo een beter perspectief te bieden voor de overheid en de evenementensector.’’

Op 13 en 14 maart zijn er nog twee Back to Live concerten in Biddinghuizen waar onder andere artiesten zoals Froukje en Chef’Special zullen optreden. Het duurt ongeveer drie weken voordat Fieldlab alle data kan verwerken en analyseren. Daarna zal er een adviesrapport en wellicht een nieuwe routekaart naar het OMT en de Overheid gestuurd worden

Over de auteur

Claire Hartzuiker

Journaliste in opleiding. Sinds jongs af aan al bezig met het maken en bedenken van video's en verhalen. Maakt graag contact en altijd nieuwsgierig naar mooie of intrigerende verhalen die de rest van de wereld moet weten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *