Politieke onenigheid binnen je relatie: hoe erg is dit eigenlijk?

Politieke onenigheid binnen je relatie: hoe erg is dit eigenlijk?

Politieke onenigheid binnen je relatie; wat betekent dit? Beeld: Pexels

Je eigen mening laten horen is ontzettend belangrijk, zeker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens de verkiezingstijd kunnen meningen ontzettend uit elkaar lopen over verschillende politieke thema’s. Niet alleen tussen vrienden en familie kunnen de meningen over de politiek uiteen lopen, ook als je al jaren een relatie hebt. Zo ook Nensi  (24) en haar vriend Joey (24), zijn het niet eens met elkaars politieke standpunten.

Joey stemt waarschijnlijk op de PVV of op Forum voor Democratie en Nensi twijfelt nog tussen D66 en de Partij voor de Dieren. Dit zorgt voor veel politieke discussies binnen hun 7-jarige relatie. “Het zijn geen tranen met tuiten, maar we staan gewoon achter onze standpunten en blijven daar ook altijd bij”, vertelt Nensi.

Is het nou eigenlijk slecht voor je relatie als je andere politieke standpunten hebt? Loes Leusink en Peter Vergeer, beiden relatietherapeuten bij de Minstroom in Utrecht, vertellen wat dit betekent voor je relatie. Peter Vergeer: “een belangrijke vaardigheid om een relatie goed te houden, is om je partner te accepteren in hoe hij of zij is. Op het moment dat jouw partner Forum voor Democratie stemt en je verwijt hem dat, dan wordt het een probleem in de relatie”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *