Internationale Awkward Moments Day

Internationale Awkward Moments Day

Donderdag 18 maart is het Internationale Awkward Moments Day. Hoewel deze dag is opgericht in Amerika is langzaam overgewaaid naar Nederland. De ongemakkelijke feestdag is de dag na Amerika’s feest St. Patrick’s Day, om mensen niet te veel te laten schamen over wat ze de dag daarvoor dronken hebben gedaan. Je zou ook deze dag op Instagram of Facebook #awkwardmomentsday voorbij zien kunnen komen.

Afstand nemen van iemand die dezelfde richting op wandelt, een verhaal proberen te vertellen in de groep en er vervolgens achterkomen dat niemand luistert. Een high five willen geven aan iemand die vervolgens niet op kijkt of “Jij ook!” zeggen tegen de serveerster wanneer ze je eten heeft gebracht. Iedereen herkent ze wel, awkward moments. Je gaat bijvoorbeeld lachen of je klapt helemaal dicht. Donderdag 18 maart is dan ook Internationale Awkward Moments Day. Deze dag staat helemaal in teken van de awkward momenten die iedereen wel eens meemaakt.

Eigenlijk is je ongemakkelijk voelen best vervelend. Je weet niet meer wat je moet zeggen, je weet niet meer wat je moet doen. Het gevoel is alsof je even helemaal niet meer weet wat je met jezelf aan moet en je kan het idee hebben dat iedereen je aankijkt. Ik ging de straat op om te vragen aan mensen of ze zich wel eens ongemakkelijk voelen. De meesten voelen zich zeker wel eens awkward. Ook werden ze awkward van zomaar random aangesproken worden op straat. Dit merkte je aan een aantal dingen. Ze gingen op zich heen kijken, of begonnen te lachen. Ze wilden allemaal eigenlijk zo snel mogelijk weg van de situatie waarin ze zaten. 

Maar ook BN’ers maken wel eens iets ongemakkelijks mee… Özcan Akyol is schrijver, presentator en schrijft columns. Hij heeft een tijdje geleden ook iets super ongemakkelijks meegemaakt. Hij moest optreden en mocht het podium niet op, waar hij zelf hoorde te staan. Hij vertelt meer over deze situatie. Psycholoog Marieke Donders verklaart waarom we als mensen altijd zo ongemakkelijk worden.

Over de auteur

Feline Neyndorff

Hey! Ik ben Feline Neyndorff en op deze site kun je al mijn artikelen lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *