Haastige spoed: zou nou wel eens mooi zijn

Haastige spoed: zou nou wel eens mooi zijn

Veel vakanties werden geannuleerd toen de corona crisis de luchtvaartsector vorig voorjaar hard trof. De vliegtuigen moesten aan de grond blijven en duizenden reizigers vroegen hun geld terug. Van het ene op het andere moment was het paniekvoetbal bij de luchtvaartmaatschappijen.

Voor veel reizigers duurde de terugbetaling alleen niet ietsje langer of behoorlijk langer maar duurde het maanden voor ze hun geld Sterker nog veel reizigers hebben het geld van nog steeds niet terug. De Luchtvaartmaatschappijen hebben de klantenservice hermetisch afgesloten en ze zijn nog maar via enkele kanalen bereikbaar. Afgelopen zomer ging Tim Hofman al langs bij de CEO van een van die maatschappijen en kon alleen via het persoonlijke huisadres contact krijgen. De luchtvaartmaatschappijen en de boekingskantoren wijzen elkaar aan als contactpersoon en de consument wordt op die manier van het kastje naar de muur gestuurd. Ook aan de pers willen ze geen verantwoording afleggen en zodoende zitten veel klanten met de handen in de haren. Maar mag een bedrijf nou eigenlijk zo lang het geld van de consument vasthouden? En wat zijn de regels over het terugbetalen van reizen?

Redacteur Pepijn Kouwenberg gaat in Gesprek met Joyce Donat, woordvoerder van de Consumentenbond om deze vragen te stellen, en gaat naar Schiphol om te kijken of hij daar iemand aan zijn mouw kan trekken. Of dat ook het gewensteresultaat oplevert zie je in de rapportage hieronder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *