Road to Tokyo: strijden voor een ticket naar de Olympische Spelen

Road to Tokyo: strijden voor een ticket naar de Olympische Spelen

Veel sporters dromen ervan om deze zomer naar de Olympische Spelen te gaan. Een groot aantal van hen moet de komende maanden nog hard aan de bak om zeker te zijn van een ticket naar Tokio. Atlete Irene van der Reijken en Oranje-hockeyer Thijs van Dam kijken vooruit naar de Spelen.

Van der Reijken hoopt zich deze zomer te plaatsen voor de 3.000 meter steeplechase. “De eerste baanwedstrijd loop ik in mei. Vanaf dan gaat het balletje rollen en is het een kwestie van goede wedstrijden uitzoeken en goed presteren om naar Tokio te mogen gaan.” Vooral in de avonden is ze op de atletiekbaan te vinden, overdag studeert ze geneeskunde. “Gelukkig komt het einde in zicht en ben ik binnenkort afgestudeerd. Dan hoop ik een betere balans te vinden tussen werk en sport.”

Ook hockeyer Thijs van Dam, aanvaller voor het Nederlands elftal, hoopt komende zomer af te reizen naar Tokio. Oranje is al geplaatst, maar het is nog niet duidelijk of hij erbij is. Voor de Spelen vallen er drie hockeyers af. “Ik denk voor of na het EK, dus dat duurt nog wel een paar weken.” Het EK vindt in juni plaats in Amsterdam en is een goede voorbereiding op de Spelen. “Maar we spelen het EK natuurlijk ook om te winnen. Het is een mooi toernooi in eigen land.” Misschien dat het EK dient als een laatste test voor iedereen. “Ik denk dat we allemaal kans hebben, dus het is een lastige keuze voor Max (de bondscoach, red.) denk ik.”

Om zeker te zijn van een ticket naar Tokio, moet Van der Reijken aan de olympische limiettijd van 9.30,00 voldoen. Een andere mogelijkheid om naar de Spelen te gaan, is door middel van een puntenranglijst. In dat geval moet ze drie keer dicht op de limiet zitten. Afgelopen september verbeterde Van der Reijken het Nederlandse record in Berlijn en behaalde ze een tijd van 9.34,80.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *