Vooruitblik op het Paralympisch rolstoelbasketbal

Vooruitblik op het Paralympisch rolstoelbasketbal

Vorige zomer kwam het er niet van maar dit jaar gaat het toch echt gebeuren, de Paralympische Spelen. Dit jaar vindt het plaats in Tokyo, Japan. Rolstoelbasketbal is een van de sporten op deze Spelen en het Nederlands Dames team heeft zich gekwalificeerd. Bo Kramer is een van de leeuwinnen uit het team en kijkt enorm uit naar het toernooi.

“Ja ik heb er enorm veel zin in”, zegt ze enthousiast, “Ik ben ook op de Spelen geweest van 2016 dus ik weet een beetje wat ik kan verwachten en hoe vet de Spelen zijn.” Maar naast dat het leuk is blijft het natuurlijk een wedstrijd, “Het is super vet om voor je land uit te komen, maar je komt er uiteindelijk wel als team om samen te presteren.”

Corona

Hoewel het dit jaar wel doorgaat, gaat het coronavirus ook door met het beheren van het dagelijks leven. Ook in Japan. De Spelen zullen het dit jaar dan ook anders uitziet. “Het gaat dit jaar wel anders zijn, zo mag er geen publiek komen. Ik ben wel benieuwd in hoeverre de entourage dusdanig vrij blijft”, aldus Kramer.

Voorbereiden

De Paralympische Spelen is het hoogst mogelijke toernooi waar je als paralympisch sporter aan kan mee doen. Het vergt dan ook enorm veel voorbereiding. “Je bereid je vier jaar lang voor, zo zijn wij na de Spelen van 2016 gelijk begonnen met de voorbereiding voor deze Spelen. Dat is eigenlijk gewoon heel veel en heel hard trainen”, zegt Kramer.

Sterke tegenstander

Naast Nederland doen er natuurlijk ook andere landen mee. Daar zitten ook een aantal sterke tegenstanders tussen. Kramer: “Engeland en canada in ieder geval, daar zal Duitsland ook nog bij komen. Van China horen wij hele goed geluiden maar daar zie je eigenlijk nooit dus dat wordt spannend maar wel interessant, maar ja je kan niet beter dan je best doen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *