De Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021 mag doorgaan

De Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021 mag doorgaan

Beeld: Special Olympics

 

De Special Olympics Nationale Spelen is een groot sportevenement met 18 verschillende sporten en wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het evenement wordt om de twee jaar gehouden in een stad of gebied in Nederland. Dit jaar vindt het evenement plaats in Den Haag op 11, 12 en 13 juni. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 8 en 88 jaar en het is een serieuze aangelegenheid. Je moet ervoor getraind hebben en gekwalificeerd zijn.

Afgelopen jaar was het evenement afgelast vanwege corona, maar aankomende zomer willen de organisatie er alles aan doen om het evenement door te laten gaan met zo veel mogelijk sporten. ‘Al moet het helemaal online’, zegt voorzitter van de Nationale spelen Den Haag, Anja Overhoff.

Organisatie 

Het evenement is georganiseerd door de speciaal daarvoor opgerichte stichting: Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021. Deze organisatie doet dit in samenwerking met vele sportverenigingen, maatschappelijke partners, onderwijsinstellingen, Stichting Sportbelang SGK en de Gemeente Den Haag. De voorzitter van het bestuur, Anja Overhoff, is erg nauw betrokken bij het evenement. ‘’Het is ons doel om iedereen met een verstandelijke beperking in Nederland dat weekend in de schijnwerpers te zetten en desnoods op afstand aan het bewegen te krijgen’’, zegt ze.

De Special Olympics geeft aan dat ze zo veel mogelijk voorbereiden voor 11, 12 en 13 juni en wanneer ze moeten afschalen vanwege de maatregelen, ze dat doen. Maar het is het plan van de Special Olympics om de maximale grens op te zoeken die hun wordt toegestaan door het RIVM of de overheid. ‘’Het is gewoon zo belangrijk voor deze sporters dat ze een podium krijgen en dat ze weten en voelen dat ze erbij horen en daar willen wij echt honderd procent voor gaan’’, aldus Anja.

Streven

Special Olympics Nederland streeft ernaar om de jaren na juni er elk jaar een mooi evenement van te maken voor de Haagse sporters met een verstandelijke beperking. En ze willen de sporters specifiek in dat desbetreffende weekend in het zonnetje zetten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *