Seksspeeltjes nog populairder sinds de lockdown

Dildo’s, vibrators, buttplugs, tril-eieren, handboeien, glijmiddel, cock-ringen, erotische spellen, tepelklemmen en mastrubators. De verkoop van seksspeeltjes is sinds de eerste lockdown door het dak gegaan, maar we zitten nu inmiddels als een jaar in een lockdown. Hoe staat de verkoop er nu voor?’ We praten daarover met Nick Tortike, Influenceer Marketeer bij Easytoys.

 Avondklok
“Tijdens de eerste lockdown hebben we een groei gehad van 170% in vergelijking met het jaar daarvoor”, vertelt Tortike. “En eigenlijk is deze stijging in dezelfde lijn doorgegaan. Door de tweede lockdown en het invoeren van de avondklok hebben we nu een stijging van 30% als we het vergelijken met dezelfde maand in 2020”. Door de avondklok is het verboden om op straat te zijn in de avonduren en dat pakt goed uit voor de cijfers van Easytoys. “De bestellingen na acht uur ’s avonds lopen heel erg op, maar ook het aantal bezoekers en pageviews van de website in de avonduren zijn hard gestegen hard.”

Solo of duo
De producten die veel worden besteld zijn voornamelijk mastrubators en vibrators. “Dit zijn producten die mensen voor zichzelf thuis gebruiken. Denk hierbij aan mannelijke en vrouwelijk soloproducten.” Niet zo gek dus als je bedenkt dat we door de lockdown zo veel mogelijk alleen moeten zijn. Maar ook zag Tortike nog een andere stijging in de verkoop. “De seksspeeltjes voor stellen worden ook steeds meer verkocht. Voornamelijk de couple toys tussen man en vrouw en de seksspeeltjes die op lange afstand te besturen zijn worden meer (of vaker) besteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lovense, dit is een vibrerend ei die via wifi werkt en met een app te besturen is. Iemand die toegang heeft tot deze app kan het product via afstand besturen. Dit is wereldwijd bestuurbaar, dus als je partner in Amerika zit en jij hier in Nederland werkt het product ook. Het is dus ideaal voor een lat- of lange afstandsrelatie.” Tortike leest ook in de recensies dat koppels samen seksspeeltjes gebruiken om door de sleur die de lockdown veroorzaakt, hun seksleven iets spannender te maken.

Tien procent van de omzet
“Onder de vrouwelijke producten doet de Satisfyer het heel goed”, vertelt hij. Het product werd voor de lockdown ook al veel verkocht, maar ook nu is er een stijging te zien. “Hoewel we het product zelf niet maken, verkopen we het wel in grote aantallen. Maandelijks wordt het product twee á drieduizend keer bij ons verkocht. Ongeveer 10% van onze omzet komt door de verkoop van dit product. Het is een heel toegankelijk product dat door veel vrouwen wordt gebruikt en er wordt gewoon veel over gepraat. Mond-op-mond reclame doet hierbij gewoon goed het werk.” De Satisfyer is een luchtdruk vibrator en geeft een bepaalde stimulatie aan het vrouwelijke geslachtsdeel. Niet voor niks dus dat dit product in de bestsellerlijst staat. “De recensies liegen er niet om”, vertelt Tortike.

Iets anders dan links of rechts
Bij de mannelijke producten zijn het vooral de mastrubators die enorm in verkoop zijn gestegen. In tegenstelling tot vibrators, vibreert een mastrubator niet. “Vooral de kunst vagina’s zijn behoorlijk populair.” Deze zijn gemaakt van flexibel, gelachtig rubber, die een stimulatie geeft aan het mannelijke geslachtsdeel. “Mannen die nu alleen zijn en niet kunnen daten, die willen dan toch iets anders dan de linker of de rechterhand kiezen dan toch vaak zo’n product.”

Prettige sekservaring met jezelf
Hoewel seksspeeltjes veel worden verkocht, heerst er nog steeds een taboe op het solo gebruik van deze. “Als Easytoys zijn we er druk mee bezig om dit taboe te doorbreken. Het is eigenlijk hetzelfde onderwerp als seks, want er wordt altijd wat nuchter over gedaan”, vertelt Tortike. “Natuurlijk hoef je niet alles te vertellen wat je lekker vindt tijdens de seks, maar het bespreken van seks is de normaalste zaak van de wereld. Ook bij het gebruik van seksspeeltjes is dit het geval. Daarnaast zit er ook een stigma op seksspeeltjes; mensen zouden alleen seksspeeltjes gebruiken als ze geen partner hebben of kunnen krijgen, maar dat is natuurlijk niet zo. Een seksspeeltje geeft juist plezier en is allesbehalve een trieste bedoening.” Volgens Tortike is het daarom juist belangrijk dat er veel over het gebruik van seksspeeltjes wordt gepraat, zodat mensen uiteindelijk een prettige sekservaring met zichzelf kunnen beleven.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *