Chillen met grote pupillen

Chillen met grote pupillen

Het is de drug waar iedereen wel eens van heeft gehoord. Of je het nou hebt gebruikt of niet je kent het gewoon. Het kan in pil-, poeder- en kristalvorm voorkomen met elk zijn eigen gebruiksaanwijzing.  Ik heb het natuurlijk over methyleendioxymethamfetamine, beter bekend als MDMA.

MDMA of ‘M’ zoals het in het studentenleven wordt genoemd is niet iets nieuws. Deze drug bestaat al heel erg lang, maar is in de afgelopen jaren flink veranderd. Toen het voor het eerst op de markt kwam zat er in een pil ongeveer 80mg aan werkzame stof. Tegenwoordig kan dat al oplopen naar een hoeveelheid van 210mg wat een enorme toename is.

De effecten

Het goedje heeft meerdere effecten op de gebruiker. Zo krijg je een erg vrolijk en energiek gevoel. Verder heb je het gevoel alsof je zweeft. Maar voor wat hoort wat dus zijn er ook negatieve effecten die aan bod komen bij het gebruiken van de drug. Zo vermindert je eetlust, kan je misselijk worden tot overgeven aan toe en kan je niet meer plassen tijdens de trip. Het meest bekende negatieve effect is de welbekende ‘dinsdag-dip’. Tijdens deze dip voel je je doelloos, moe en heb je het gevoel alsof je nutteloos bent’.

Tips

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel gebruikt en daardoor een slechte trip krijgt waarin je vrijwel alleen de negatieve effecten krijgt, zijn er een aantal tips om je aan te houden. Zo moet je niet meer dan 1.5 milligram nemen per kilogram lichaamsgewicht. Daarnaast moet je niet meer drinken dan één glas water per uur om ervoor te zorgen dat je niet naar het toilet hoeft. Ook is het erg belangrijk om het zoutpeil in je lichaam goed te houden aangezien je door MDMA veel zout verliest. Het is dus handig als je iets zouts in huis hebt zoals bijvoorbeeld chips.

Bron: https://www.drugsinfoteam.nl/drugsinfo/xtc/xtc-feiten

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *