Het Nederlands Elftal bereid zich voor op EK

Het Nederlands elftal maakt zich op voor het Europees kampioenschap van 11 juni. Het EK voetbal wordt in 11 verschillende Europese steden gehouden, waaronder in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam (Nederland). Dit is de 16e editie van het voetbaltoernooi sinds 1960. Het Nederlands Elftal heeft zich sinds 2014 weer geplaatst voor een groot voetbalevenement. Oranje kwalificeerde zich niet voor zowel het EK 2016 als het WK 2018. 

Cas Odenthal is de kleinzoon van Joop Odenthal. Joop Odenthal speelde in totaal 22 interlands. Cas speelt bij NEC en promoveert dit jaar naar de eredivisie: ‘’Ik droom ook van het Nederland elftal, maar ik vind dat je je carrière moet opbouwen in stappen en dan hopelijk het Nederlands elftal vanzelf komt. Ik verwacht dat het Nederlands elftal dit jaar in de kwartfinale komt. Op papier hebben we veel goede spelers, maar ik denk dat het niet goed genoeg kan functioneren als team.’’

Zowel Nederland als België zijn één van de favorieten van het EK 2021. Engeland maakt volgens de bookmakers de grootste kans om het toernooi te winnen. Naast voorgenoemde landen, behoren Frankrijk en Spanje ook tot de EK-favorieten. De bookmakers schatten de kansen van het Nederlands Elftal en de Rode Duivels dus hoog in, met respectievelijk de 7e en 3e plaats.

Het EK 2021 speelschema bestaat voor gastlanden uit minstens twee thuiswedstrijden in de groepsfase. De UEFA heeft namelijk aangegeven dat er maximaal twee gastlanden in één poule zitten tijdens het EK 2021. Deze garantie geeft de UEFA niet voor de knock-out fase, waardoor supporters mogelijk erg ver moeten reizen wanneer hun land de poulefase overleefd.

Er doen 24 landen mee aan het Europees Kampioenschap in 2021, waarbij de nummers 1 en 2 uit de poule een ronde verder gaan. Ook de vier beste nummers 3 gaan door, waardoor er in totaal 51 wedstrijden gespeeld zullen gaan worden.

De EK 2021 finale wordt in Londen gespeeld. Er is besloten dat in Engeland in het Wembley Stadion de halve finales en de finale van het Europees Kampioenschap van 2021 gespeeld mogen worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *