In Mijn Tijd, de podcast: internationaal psychotherapeut Marianne van Hoeve

In Mijn Tijd, de podcast: internationaal psychotherapeut Marianne van Hoeve
Internationaal psychotherapeut Marianne van Hoeve komt uit het jaar 1963 en behoort daarmee tot de generatie X. De generatie die ook wel ‘de verloren generatie’ wordt genoemd. En die vaak wordt vergeten doordat de generatie tussen de beruchte babyboomers en millennials in zit.

Generatie X wordt tegenwoordig ook weleens ‘het middelste kindje’ genoemd en bewijst al jaren met de eeuwig ruziënde babyboomers en millennials te kunnen werken. De X-er staat midden in het leven, is op de arbeidsmarkt zeer gedreven en werkt graag flexibel. Het nieuwe werken kreeg door deze generatie steeds meer vorm. Voortaan kon je meer zelf bepalen waar, hoe lang en op welke plek je werkt.

Van Hoeve begon ooit als oefentherapeut Mensendieck in het Sport Medisch Centrum in Amsterdam, maar psychotherapie en coaching bleken haar ware roeping. Na 25 jaar in haar eigen praktijk in Amsterdam gewerkt te hebben, besloot Van Hoeve eind 2016 om een jaar de tijd voor zichzelf te nemen om zich te heroriënteren op haar werk en leven. Eén ding was zeker: ze voelde zich nog altijd in hart en nieren een psychotherapeut. Van Hoeve zegde haar bestaande praktijk op om te werken waar zij het wil en hoe zij het wil. Sinds 2018 werkt ze vanuit haar thuisbasis Amsterdam, in binnen- en buitenland, zowel persoonlijk als online.

In Mijn Tijd, de podcast is een podcast over verschillen tussen generaties. Twee gasten uit verschillende generaties schuiven aan tafel bij presentatrice Claire Hartzuiker. Denken ze verschillend over maatschappelijke onderwerpen? Of toch hetzelfde? In de eerste aflevering gaan we in gesprek met eerstejaars student psychologie Cato Overmars en ervaren psychotherapeut Marianne van Hoeve.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *