Jouw lot ligt in eigen handen

Je lot ligt in eigen handen, wordt er altijd gezegd. Maar, wat brengt de toekomst nou eigenlijk? Om hierachter te komen zijn er verschillende manieren. Zo kun je naar een waarzegster gaan of kijken in koffiedik. Nog een manier om achter de toekomst te komen, is door het lezen van handen. Agnes van den Bergh is handlijnkundige en kan door het volgen van de handlijnen erachter komen wat de toekomst in petto heeft.

Aan de binnenkant van je handen bevinden zich lijnen, dit worden ook wel handlijnen genoemd. “Op basis van deze lijnen, de vorm en de grootte van de handen en vingers is te lezen hoe het karakter van een persoon in elkaar steekt”, vertelt Agnes. Hierdoor worden mensen zich bewuster van hun eigen identiteit en dat is handig vindt Agnes. Zowel in het persoonlijke leven als op professioneel gebied, is het belangrijk om te weten waar je sterke en minder sterke kanten liggen.

Toekomst ligt niet vast
Ook kan Agnes in grote lijnen zien wat een persoon heeft meegemaakt en wat hem of haar nog te wachten staat. “De toekomst is natuurlijk een vaag begrip, want ik vind niet dat ik als handlezer kan zien hoe lang je leeft of welke gezondheidsklachten je later misschien krijgt. Dat laat ik liever over aan een dokter of iets dergelijks.” Toch benadrukt Agnes dat de toekomst die zij in de handen leest, niet vastligt. “Je maakt zelf keuzes in je leven die deze toekomst kunnen veranderen of beïnvloeden”.

Zweven
Voor sommige mensen zal het voorspellen van de toekomst doormiddel van je handen, als iets zweverigs klinken. Toch ziet Agnes zichzelf totaal niet als een zweverig persoon. “In de handlijnkunde liggen bepaalde factoren en begrippen vast. Deze zijn terug te lezen in veel diverse boeken. Het heeft dus niks te maken met hetgeen dat ik voel, ik kijk naar de hand van de persoon en vertel simpelweg wat ik zie.”

Krullende vingertoppen
Om de proef op de som te nemen, wilde ik natuurlijk graag een kijkje nemen bij Agnes. Ik ken Agnes niet en heb hiervoor ook niet inhoudelijk over mijn karakter gesproken. Om te beginnen keek Agnes eerst naar mijn handen. Het viel haar op dat mijn duimen niet heel ver van mijn hand komen, maar dat ze juist wat meer dicht vallen. Dit betekent dat ik mezelf nooit honderd procent open stel voor iemand. Dit merkte zij ook aan mijn andere vingertoppen, die als het ware weer naar binnen krulden toen ik mijn hand plat op tafel legde. Ook kon Agnes zien aan mijn levenslijn, deze loopt vanaf je duim tot rond de pols, dat ik goed was in communicatie en schrijven.

Driehoekje
Ook een klein driehoekje aan de onderkant van beide handen, zei voor Agnes ook iets belangrijks. “Dit betekent dat je interesse hebt in spiritualiteit en je hier ook graag mee bezig bent.” Ik kon niets anders dan Agnes gelijk geven in haar bevinding, het klopt helemaal. Ook begon vertelde Agnes dat ze aan de onderkant van mijn handpalm een klein lijntje ziet lopen. Deze lijn zou te maken hebben met het gebruik van alcohol en drugs. Gelukkig is dat volgens Agnes voor mij geen probleem, omdat deze lijn niet overloopt in mijn levenslijn.

Mijn toekomst in de hand
Over mijn karakter wisten we inmiddels genoeg en daarom nam Agnes een kijkje bij mijn polsbanden. Dit zijn de lijnen die in de pols lopen, hier kun je volgens sommige boeken lezen hoe lang je leeft. “Sommige boeken schrijven dat één zo’n lijn voor 20 jaar staat, maar het overgrote deel vertelt dat een lijn voor 25 jaar staat.” Agnes houdt per lijn 25 jaar aan. Als je dit doet, word ik volgens mijn handen 75 jaar worden. “Maar, dit moet je natuurlijk wel met een korreltje zout nemen want dat zegt natuurlijk helemaal niet zoveel”, zegt Agnes. Ook kon zij aan mijn linker duim voelen dat ik veel tolereer van mensen, maar dat ik moet oppassen dat ik niet té veel tolereer voor een specifiek iemand in de toekomst. “Je onderste kootje van je linker duim is zachter dan die van de rechterduim. Het is nog geen probleem, omdat er maar één duim zachter is.” Dat is iets om in de nabije toekomst op te letten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *