IN ÉÉN WEEK EEN SUMMERBODY?

Foto: Odin Moret

We leven inmiddels als meer dan een jaar in een corona samenleving. Tijdens dit jaar waren de sportscholen voor een groot gedeelte van dit jaar gesloten. Dit had als gevolg dat veel mensen minder zijn gaan bewegen en dus meer zijn aangekomen deze periode: de coronakilo’s. De sportscholen zijn sinds kort weer open en dat vlak voor het begin van de zomervakantie. Is het mogelijk om op korte termijn nog een ‘summerbody’ te krijgen? In deze reportage heb ik dit uitgezocht door middel van de Goud Droog Challenge van fitness influencer Joel Beukers.

Ik ben een van de vele Nederlanders die tijdens het afgelopen jaar minder is gaan bewegen en de nodige kilo’s ben aangekomen. Dit heeft naast fysieke gevolgen ook mentale gevolgen voor mij gehad. Door het aankomen in gewicht ben ik steeds onzekerder geworden en ging ik steeds minder goed in mijn vel zitten. Toen ik een groot deel van mijn kleren van vorig jaar weg kon gooien, omdat ik deze niet meer paste wist ik dat het tijd was om hier wat aan te veranderen.

Droogtrainen

Bij het droogtrainen, ook wel bekend als ‘cutten’, probeert men het vetpercentage zoveel mogelijk te verlagen en het zoveel mogelijk proberen te behouden van spiermassa. Dit doen ze door een calorie tekort te hanteren voor ongeveer twee maanden. Dit in combinatie met intensiever bewegen zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrand en je lichaam energie probeert te halen uit je vetreserves.

Volgens gediplomeerd gewichtsconsultant Mirjam Langelaar is het verlagen van je koolhydraten en het verhogen van eiwitten een goede manier om vet te verliezen zonder dat je al te veel spiermassa verliest.

Advies

Zoals aangegeven in de reportage is het onmogelijk om in een extreem korte periode een summerbody te krijgen en ik raad het daarom ook af om te proberen. Het verliezen van vet en opbouwen van spiermassa vergt enige tijd en discipline. Als je dit echt graag wilt moet je er tijd en energie in stoppen.

Over de auteur

Mylan Lotte

Een jonge journalist uit Ridderkerk met een passie voor sport en presenteren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *