Singer-(songwriter) worden in één week

Singer-(songwriter) worden in één week

Ed Sheeran, John Mayer, Billie Eilish en nog vele anderen. Wat ze gemeen hebben? Singer-songwriter zijn. Kunst maken in de vorm van muziek en daar een passende tekst en melodie bij vinden. Jarenlange toewijding en passie voor muziek brengt de grote artiesten tot de internationale hitlijsten. Maar kan het ook in één week tijd?

Voor dit onderzoek wordt er geen muziek gecomponeerd. De twee proefkonijnen hebben bij elkaar net zo veel ervaring als apart van elkaar; 0. Dan zou een persoonlijk gecomponeerd muziekstuk misschien iets te veel van het goede zijn. Het wordt een tekst over het afgelopen coronajaar. Waarin een tweedejaars journalistiek-klas, ondanks alle maatregelen, nader tot elkaar kwam.

Muzikale hulp

Maar om als twee groentjes onbevangen de muziekwereld in te stappen, is er misschien wat begeleiding nodig. Die werd gevonden in de vorm van René Veenstra. Beter bekend als ‘vader van’ Froukje Veenstra; beter bekend als ‘Froukje’. Deze jonge, afgestuurde songwriter beleefde afgelopen jaar haar grote doorbraak. De 3FM Talent Award en 3FM Megahit staan beiden op haar naam. Vader Veenstra legde de muzikale basis voor zijn dochter. Als muzikant en songwriter speelden zij samen in verschillende bands waar vooral covers ten gehore kwamen. Een ideale basis dus voor dit muzikale project. Senior Veenstra heeft bij het muzikale overleg gelijk een goede tip. “Je moet in teksten vaak niet te concreet zijn. Ook al maak je een lied met een knipoog, je mag de verbeelding aan de luisteraar over laten. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar beleving kwijt kan in het nummer”, vertelt Veenstra. Of het nummer nu ook echt te hitlijsten gaat aanvallen, valt te bezien. Wel is zeker dat na het bekijken en luisteren van het nummer, valt te concluderen of er een muzikale carrière in zit voor deze twee proefkonijnen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *