‘’Ik kan niet wachten tot ik dat applaus weer hoor’’

Beeld: Wenda Oudshoorn Koopmans

Voor veel mensen is kunst en cultuur niet weg te denken uit hun leven. Een dagje naar het museum, een avond naar het theater of naar een concert. Buiten dat veel mensen ernaartoe gaan, gaan er natuurlijk ook eindeloos veel banen om in deze branches en in de aankomende tijd mogen die allemaal weer van start. Zo ook professionele dansers. 

Valerie de Haan (23) is een van deze dansers. Ze danste in een vaste show in Frankrijk, maar deze werd stil gelegd door corona. Gelukkig viel haar werk niet helemaal stil en kreeg ze genoeg losse opdrachten zoals onder andere dansen in een videoclip van de artiest ‘Lost Frenquencies’ en verschillende fotoshoots, maar optreden voor een publiek zat er natuurlijk niet in. De theaters waren sinds 19 januari weer gesloten, maar ze zijn dan nu eindelijk weer open sinds 5 juni.

Passie voor dans

Valerie mag gelijk van start gaan met een theatervoorstelling genaamd ‘Borders of a Multiverse’ van het Flux art Cabinet, momenteel repeteert ze daarvoor in Theater de omval. ‘’ Om andere mensen die vreugde te brengen met optreden is een van de grootste redenen geweest voor mij om danser te worden’’, zegt Valerie. Het is voor haar inmiddels gewoon haar werk, maar de passie en liefde die ze heeft voor dans zal er altijd zijn.

Terug van weggeweest

Ook gaat ze weer voor 11 maanden terug naar de show ‘Royal Palace’ in Frankrijk waar ze voor corona begonnen was. ‘’Ik ben ontzettend dankbaar voor al het werk wat ik weer heb en kan niet wachten tot het moment dat ik weer in mijn eindpose op het podium sta en een daverend applaus hoor’’, aldus Valerie. Buiten dat er weer veel meer werk is, vind Valerie de ervaring om weer op te kunnen treden minstens zo belangrijk. ‘’Dat is toch waar je het uiteindelijk voor doet.’’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *