Mijn meditatie challenge

Mijn meditatie challenge

Meditatie lijkt alleen maar populairder te worden, vooral onder de twintigers en dertigers. Mindful leven is niet meer iets voor geitenwollensokken mensen, nee het past bij deze generatie. Voor mij is meditatie niets nieuws, af en toe ga ik een kwartiertje zitten en ademhalen. Toch is dat anders dan structureel mediteren. Ik gaf mijzelf een challenge: een week lang, iedere dag twee keer mediteren.

Wat is meditatie?

Meditatie is een techniek waarmee je de geest tot rust kan laten komen. Hiermee kun je een bepaalde staat van bewustzijn bereiken, die heel anders is dan de staat waar we normaal in zijn. Door verschillende lagen van jezelf te ontdekken, daardoorheen te gaan, kom je uiteindelijk bij die staat van bewustzijn.

Bewustzijn

Het bewustzijn kun je het best omschrijven als het gevoel van rust, stilte en gelukzaligheid. Meditatie hoor niet specifiek bij een religie maar komt wel voort uit het Achtvoudige Pad van het Boeddhisme. De neuropsychologie erkent de werking van meditatie. Je kunt op allerlei verschillende manieren meditatie beoefenen.

Voordelen

Het doel van mediteren is voor iedereen verschillend. De een is opzoek naar ontspanning en rust, de ander is echt opzoek naar een diepere laag van zichzelf. Er is geen goed of fout. De bewezen voordelen van mediteren zijn eindeloos.

  • Je ziet alles duidelijker, zoals gedachtes die aangeven dat je de sportles moet overslaan. Terwijl je eigenlijk gewoon niet zo veel zin in hebt.
  • Je krijgt meer compassie voor de mensen om je heen
  • Vermindert angst en angstaanvallen
  • Je stresslevel verlaagd
  • Het helpt om beter te slapen

Dit zijn nog maar een paar voordelen. Nu tijd om uit te proberen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *