VENIJNIGE KLASGENOOTJES

VENIJNIGE KLASGENOOTJES

Foto: Maud Warnier

Elkaar in de zeik nemen en dat vervolgens stiekem filmen. Aan het begin van dit corona schooljaar hadden we nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. We kende elkaar toen immers nog nauwelijks. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Ergens op een bankje heel luid telefoneren over een gênant onderwerp dat je niet zomaar met iedereen bespreekt is een voorbeeld van een opdracht die redactiegenoot Claire Hartsuiker moest uitvoeren. Een telefoonnummertje scoren op straat kon natuurlijk ook niet overgeslagen worden.

Omdat al onze acties die we uitgevoerd hebben in de stad onopgemerkt gefilmd moesten worden hebben we ons soms moeten verstoppen achter struiken. Vaak werden we niet gezien en was de opdracht geslaagd. Toch zijn we een keer door de mand gevallen toen Fleur selfies wilde maken met een jonge op straat om haar zogenaamde vriend jaloers te maken. Ik maakte de fout om te vroeg met de camera richting Fleur te lopen. De jonge die in eerste instantie wegliep draaide zich om, en zag dat ie in de maling werd genomen. Hij liep terug en schreeuwde “zit je me nou gewoon in de zeik te nemen?! Flikker dan maar op”

Niet iedereen vond het even makkelijk. Vooral redactrice Lotje voelde de spanning wel flink. Toen de opdracht van Lotje uiteindelijk wel lukte was het wel euforisch. Uiteindelijk heeft ze nog een leuk WhatsApp gesprek aan deze dag overgehouden met de jonge waarvan ze het nummer had geregeld op de oude gracht. Een date is er niet meer uit voort gekomen helaas.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *