Vreemdgaan via Second Love

Vreemdgaan via Second Love

Vreemdgaan is niet iets wat de gemiddelde persoon zomaar zou doen toch? Platforms als Second Love bieden echter wel de mogelijkheid om dat te doen en uit cijfers blijkt ook dat veel mensen wel eens vreemd gaan. Uit onderzoek van psycholoog Henkt Noort is gebleken dat van de 1700 heteromannen en vrouwen doe hij ondervroeg, 27% van de vrouwen en 25% van de mannen wel is vreemd is gegaan. Oprichter van Second Love, Eric Drost, noemt zijn site dan ook een manier om spanning te vinden die in de relatie niet meer te vinden is. “Zo kan je ontdekken of het nog wel juist is om bij diegenen te blijven”, Aldus Eric Drost. 

In voxpops met inwoners van Amsterdam beweerde iedereen nog nooit vreemdgegaan te zijn. Of dit ook daadwerkelijk zo is, dat is nog maar de vraag. Het blijkt in ieder geval een behoorlijk stigma te zijn, terwijl er dus wel behoorlijk wat mensen wel eens vreemd gegaan zijn. Overspel is niet iets wat weinig voorkomt, maar wel iets waar lastig over gesproken wordt. Volgens Eric Drost kan Second Love je ogen openen: “Er zijn genoeg relaties die allang beindigd hadden moeten worden”, Vertelt hij. Wat voor soort mensen zitten dan op zo’n site? “Mannen van 40 met twee kinderen die weten dat ze een verkeerde beslissing genomen hebben”, zegt een van de Amsterdammers op de Dam. Maar wat vinden ze daar dan van, overspel? “Als je echt verliefd bent op iemand doe je dat soort dingen niet”, zegt een ander.

Volgens Eric Drost ligt het toch wat genuanceerder dan dat. Volgens hem ben je soms al zo lang samen met iemand dat het gewoon niet meer werkt: “De grootste klacht is dat de partner geen aandacht meer heeft voor de ander, op dat soort dingen loopt het op de lange termijn gewoon stuk”, Aldus Eric Drost. Hij wil benadrukken dat Second Love geen seks site is, maar dat hij zich er zeker van bewust is dat er meer dan alleen flirten gedaan wordt. “Dat is volledig aan de mensen zelf, wij adverteren niet op seks. Dat het kan gebeuren weet ik ook wel, maar het is niet expliciet ons doel”, zegt hij.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *