Enorme toename in aanmeldingen studentenverenigingen

Enorme toename in aanmeldingen studentenverenigingen

Uit cijfers van de Landelijke Kamer van Verenigingen is gebleken dat studentenverenigingen dit jaar veel meer aanmeldingen krijgen dan voorheen. Vorig jaar kregen de verenigingen iets meer dan 10.000 inschrijvingen, dat zijn er dit jaar al zeker 15.200. In deze radioreportage spreekt Mink Perée (24) hierover, lid van de introductiecommissie van Unitas in Amsterdam, en Nina Voogd (19). Zij is dit naar zelf eerstejaars bij L.A.N.X, ook een Amsterdamse vereniging.

Het is best onverwachts dat er dit jaar zo veel aanmeldingen zijn. Door het coronavirus kunnen veel typische activiteiten van studentenverenigingen zoals de ontgroening, borrels of gala’s niet doorgaan. Perée vertelt dan ook dat ze hierdoor de toename in aanmeldingen niet hadden verwacht.

Bij Unitas moesten ze, net zoals bij vele andere verenigingen, opeens hun plannen voor de introductie en ontgroening veranderen. Daarnaast moesten ze ook creatief denken om de introductie toch door te kunnen laten gaan. Perée vertelt over de online ontgroening en introductie die ze bij Unitas bedacht.

Voor de studenten zelf is het ook lastig: door de vele aanmeldingen moest er bij veel verenigingen geloot worden, en moeten veel studenten wachten op het volgende studiejaar om zich weer te kunnen aanmelden. Voogd heeft dit zelf ook gemerkt, en hier vertelt ze dan ook over in de reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *