Heropening clubs ondanks verbod door corona

Heropening clubs ondanks verbod door corona

Club SHOTS in Hilversum is na een half jaar weer geopend. Ondanks dat Mark Rutte in zijn laatste persconferentie duidelijk maakte dat de clubs en discotheken voorlopig gesloten moeten blijven, is het SHOTS toch gelukt. Eigenaar Daan Walet heeft zijn nachtvergunning tijdelijk over kunnen zetten tot een horecavergunning, waardoor hij toch de deuren weer kon openen.

De heropening bracht wel wat zenuwen met zich mee, laat Walet weten. “Ik was rete-zenuwachtig en het personeel ook. Je tapt je eerste biertje alsof je net aangenomen bent en de shotjes schenk je een beetje zenuwachtig in.” Deze zenuwen zijn er ook niet voor niks, SHOTS is nu heel anders dan voorheen. De gasten mogen nu niet dansen, maar moeten op hun eigen kruk blijven zitten. De nachtclub is daardoor meer een grand café met muziek geworden. “Het is wel fijn om weer met het team samen te zijn en alle gasten te zien, maar het is een hele andere manier dan normaal gesproken”, vertelt Robin ter Laag, bedrijfsleider en DJ bij SHOTS.

Met deze regels is er ook een nieuwe manier van handhaven bijgekomen. Volgens Walet is de handhaving de eerste week goed verlopen. “We hebben elke avond veel personeel staan die de gasten erop wijzen dat ze op hun kruk moeten blijven zitten. We zitten er bovenop. De DJ, barmensen en portiers in de zaal letten allemaal op of iedereen zich aan de regels houdt.” Ter Laag vult daar nog bij aan dat ze van de gasten tot nu toe alleen maar positieve reacties hebben gekregen. “Ze zijn al lang blij dat ze weer een beetje kunnen stappen, maar dan op een kruk. Als ze dan een borrel op hebben is het natuurlijk lastig om te blijven zitten, maar als wij ze aanspreken snappen ze dat en passen ze zich ook meteen weer aan.”

Het is voor de gasten wel even wennen aan de situatie, maar ook zij zijn blij dat ze weer uit kunnen gaan. “Het is heel erg wennen. Ik kom hier heel erg vaak, normaal sta ik hier altijd te dansen en nu moet ik zitten”, vertelt een gast van SHOTS terwijl hij met zijn vrienden een potje aan het kaarten is. “Het is altijd eventjes jezelf aanpassen, maar het is een stuk beter dan helemaal niet uitgaan”, laat een van zijn vrienden weten.

Over de auteur

Eva Doesborgh

Eva is een crossmediale journaliste met oog voor detail. Ze gaat gestructureerd te werk en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Haar hart ligt met name bij het maken van producties over politieke en maatschappelijke thema’s. Momenteel schrijft ze bijdrages voor NH Nieuws ’T Gooi en tegelijkertijd is ze bezig met het verfijnen van haar kwaliteiten op haar opleiding journalistiek. Hier volgt zij ook een honours-traject over de Tweede Kamerverkiezingen. Daarvoor schrijft ze o.a. fact-checks over de claims van politici. Verder is ze student-assistent, wat inhoudt dat ze eerstejaarsstudenten journalistiek coacht bij het maken van hun eerste artikelen en audiovisuele producties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *