Corona maatregelen op het speciaal onderwijs

Corona maatregelen op het speciaal onderwijs

(hier nog iets meer het onderwerp inleiden) In Utrecht zit VSO-stip, een middelbare school voor speciaal onderwijs. Dit betekent dat hier kinderen heen gaan met een beperking. Dit kan een mentale of een fysieke beperking zijn.

Ook deze school heeft een aantal weken thuis les gehad. Voor de kinderen, ouders en de docenten was dit een lastige taak. Ouders moesten tijd maken om hun kinderen te helpen met bijvoorbeeld het opstarten van de computer. De docenten vonden het lastig om een goede les voor te bereiden waar de kinderen echt wat aan hadden. Na een lange tijd dus thuis les te geven aan de kinderen mochten ze eindelijk weer naar school, maar nier zonder gepaste maatregelen.

De kinderen die met busjes naar school worden gebracht moeten mondkapjes op, er zijn looproutes opgesteld en de kinderen moeten afstand houden van de leraar. Mariet Schuur is lerares op VSO-stip en is erg blij dat ze weer les mag geven op school, wel vindt ze de maatregelen lastig. De kinderen houden ervan om een keer in de zoveel tijd een knuffel of een arm om zich heen te krijgen. Sommige kinderen kunnen ook maar moeilijk begrijpen dat dit nu opeens niet meer mag. Het liefste geeft Mariet ze gewoon die knuffel, maar helaas kan dit echt niet. Binnen het team wordt er nu overlegd over hoe ze het beste om kunnen gaan met deze lastige kwesties. “Er kan natuurlijk niks veranderd worden aan de anderhalve meter regel, maar misschien wel wat aan hoe we de kinderen toch een beetje liefde kunnen laten voelen,” vertelt Mariet Schuur. Op dit moment zit er niets anders op dan gewoon doorgaan met hoe ze nu lesgeven, “want het is al fijn genoeg dat we niet meer voor de laptop hoeven te zitten.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *