Herfstschool door corona-achterstand

Herfstschool door corona-achterstand

Foto: Pexels

Veel leerlingen hebben door de corona een achterstand opgelopen. Om deze achterstand te beperken heeft Remind Learning nu de herfstschool in het leven geroepen. Hier kunnen leerlingen tijdens de herfstvakantie aan hun achterstand werken onder begeleiding van vakkundige docenten. Verslaggever Mirella Waaijenberg sprak hierover met oprichter André Duijckers en scholier Chrissie (17).

Remind Learning organiseert al jaren seizoensscholen, dit jaar komt daar de herfstschool bij. Deze school is speciaal ontworpen voor de scholieren die in de periode van maart tot en met april een achterstand hebben opgelopen door de corona. De deelnemers van de school zijn bereid om hun herfstvakantie op te offeren om op een leuke en leerzame manier in kleine groepjes leerlingen hun kennis bij te spijkeren. De herfstschool duurt vijf dagen en is uiteraard corona proof.

Op de herfstschool schenken ze per vak en per leerling aandacht aan de manier van leren. “We geven ze bijvoorbeeld niet alleen scheikunde, maar we geven ze ook tips om het vak slimmer te leren, aldus André Duijckers, de oprichter van de herfstschool.

De herfstschool wordt betaald vanuit het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap. Deze subsidie is juist bedoeld voor leerlingen die in maart, april, mei, dus toen de scholen dicht waren, een achterstand hebben opgelopen. “Het gaat echt om leerlingen die nu het vertrouwen in hun examens kwijt zijn of om leerlingen die toch veel moeite hebben gehad om aan de slag te gaan toen ze thuis zaten en daardoor een achterstand hebben opgelopen,” vertelt Duijckers.

De oprichter van de herfstschool verwacht de leerlingen goed te kunnen helpen om de achterstand weg te werken. “Het gebeurt net op een andere manier dan normaalgesproken op school. Het zijn hele kleine klassen ten opzichte van wat er normaalgesproken op de middelbare school aan grote klassen zijn.” Wat hem betreft is dit de ideale manier van lesgeven. Echter is het niet mogelijk om het hele jaar door op deze manier les te geven en dit toe te passen op scholen, omdat er dan veel docenten nodig zijn en die zijn er niet. De herfstschool is de ideale kans voor leerlingen om les te krijgen met de persoonlijke aandacht die zij nodig hebben.

Over de auteur

Mirella Waaijenberg

Mirella is een crossmediale freelancejournalist. Haar interesse ligt vooral bij de maatschappelijke en culturele onderwerpen. Daarnaast is ze schrijver voor het muziekplatform Catching Music, waar zij recensies en previews schrijft, en zich soms bezig houdt met de nieuwe releases. Mirella is de bedenker en een van de schrijvers van de nieuwe rubriek van Catching Music: In The Spotlight. Hierin interviewt het platform maandelijks artiesten. Vragen? Laat een reactie achter. Liever mailen? Dat kan naar mirellawaaijenberg@gmail.com. Of neem contact op via Mirella’s LinkedIn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *