Voetbalwedstrijden aanschouwen in Pathé

Voetbalwedstrijden aanschouwen in Pathé

Een primeur in Nederland is het niet, maar Pathé brengt voetbalwedstrijden uit de Eredivisie naar het witte doek. De bioscoopketen deed het eind vorig jaar al eens bij de cruciale wedstrijd van Ajax tegen Valencia in de Champions League. Dat beviel zo goed, dat het Pathé een creatieve oplossing leek voor de lege zalen tijdens de coronacrisis. Elke wedstrijd uit de nationale voetbalcompetitie wordt in de stad van de club uitgezonden.

Zo ook FC Groningen – Ajax op 4 oktober, waar de Pathé Arena in Amsterdam als gastheer diende. Uiteraard werden alle coronamaatregelen in acht genomen en uiteindelijk zijn er twee zalen gevuld. Na de eerdere berichten uit Den Haag, Pathé heeft wegens ongeregeldheden besloten de wedstrijden van ADO Den Haag niet meer uit te zenden, was het nog spannend hoe de sfeer in de zalen zou zijn. Tot opluchting van de werknemers bestond het publiek voornamelijk uit gezinnetjes of pubers uit de buurt en bleef de sfeer zeer gemoedelijk.

Dan nu naar de wedstrijd, want die was voor de Ajax-supporters niet om over naar huis te schrijven. De Amsterdammers kwamen geen moment in hun spel en Groningen toonde, onder aanvoering van trainer Danny Buijs, beduidend meer wilskracht en passie. De Noorderlingen kwamen dan ook in de tweede helft terecht op voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Vorig seizoen zegevierden de Groningers ook al in eigen huis, wederom terecht, en zo maken ze in 2020 de naam van angstgegner van Ajax meer dan waar.

Op enkele niet te voorkomen ‘oeh’s en ah’s’ na, hebben alle bioscoopgasten zich keurig gedragen. Desalniettemin waren na afloop de emoties flink aanwezig bij de Ajax-fans. De klap van de nederlaag is te voelen bij een briesende man van middelbare leeftijd: “Het was niet om aan te gluren. Gooi die Álvarez en Labyad uit de basiself en als die Ten Hag niet oppast, vliegt die er ook zo uit!” Al met al een geslaagde middag voor Pathé en een wat mindere voor de aanwezige supporters.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *