Een pop-up bierwinkel geopend in Utrecht

Een pop-up bierwinkel geopend in Utrecht

Foto door Florianne: Gert-Jan

Een Utrechtse webshop voor speciaal bier genaamd Buurtbier.nl, opent een pop-up winkel in de herfst en winter tijden. De pop-up winkel blijft drie maanden geopend voor bezoekers, want in de zomertijd wordt de winkel weer gebruikt als ijssalon. Dit is de tweede keer dat de online webshop zich in het pand zal gaan vestigen.  

Gert-Jan de eigenaar van Buurtbier.nl vindt het harstikke leuk om weer in de winkel te staan. In de winkel staat heel veel speciaal bier afkomstig vanuit allerlei regio’s in Nederland. Gert-Jan vindt het belangrijk dat mensen uit Utrecht een speciaal biertje kunnen proeven die bijvoorbeeld gemaakt is in Nieuwegein. In Nieuwegein zit een hele goeie brouwer, die prachtige bieren maakt. Niemand in Utrecht kende deze bieren en dit was één van de belangrijkste redenen voor hem om de webshop te beginnen. Om kleine brouwers wat meer bekendheid te geven, die alleen in hun eigen regio bekend zijn.

Buurtbier is in zo’n vier jaar geleden opgericht. Naast de bier winkel heeft Gert-Jan ook nog een andere baan. Hij is dagvoorzitter en gespreksleider, hierin leidt hij congressen en bijeenkomsten. Maar vanwege de coronacrisis ligt dit sinds 15 maart stil en de annuleringen vliegen hem om de oren. Hij is vanwege deze reden nog blijer met zijn winkel, omdat die nog goed loopt. Mensen staan in lange rijen voor de deur om een pakket met speciaal bieren te bemachtigen.

Ondanks dat Gert-Jan blij is dat de pop-up winkel weer geopend is, vind hij drie maanden lang genoeg. Hij heeft wel eens aan een vaste winkel gedacht, maar ziet zichzelf toch niet het hele jaar in de winkel staan. Hij noemt de bier winkel ook wel zijn bijbaantje, al is het wel heel veel werk geeft hij zelf toe. Speciaal bier wordt ook steeds populairder, het groeide in 2018 met 10,2 procent.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *