Chocolade waar heel Utrecht mesjokke van wordt

Chocolade waar heel Utrecht mesjokke van wordt

Foto door Florianne: Cacaobonen van mesjokke

Utrecht is een chocolade merk rijker geworden. Luc richtte samen met twee vrienden het chocolade merk Mesjokke op. Hun chocolade smaakt heel anders dan de chocolade die je bij de supermarkt koopt.

In 2014 zat Luc met twee voormalige bandgenoten in de kroeg. Onder het genot van een biertje kwam er een gesprek op tafel. Zij vroegen zich af waar chocolade vandaan komt, omdat zij eigenlijk geen idee hadden. Zij werden er zo enthousiast van dat er werd besloten om deze wereld in te duiken. Maar dat betekende dat zij het hele vak van begin af aan moesten leren, want Luc was voorheen een kunst historicus. Zijn twee vrienden waren voorheen een huisarts en een chef. De vrienden hadden daarom geen idee hoe je chocolade moest maken.

Het proces begon natuurlijk als eerste bij het uitzoeken van de cacao. Gelijk ontdekte Luc dat er heel veel verschillen waren tussen de cacaobonen, hierbij maakt bijvoorbeeld land van herkomst uit en op welke manier het gedroogd is. Voor de Mesjokke chocolade is het belangrijk voor hun dat zij samenwerken met de boeren of kleine organisaties. Hierbij staat transparantie in de werkzaamheden voorop en een eerlijke prijs voor de cacao.

Na het uitzoeken van de cacao vonden zij het ook belangrijk dat er mooie smaken in de chocoladen repen kwamen. De chocolade moet anders smaken dan de chocolade die je bij de supermarkt kan kopen. dit bereiken zij door natuurlijke smaken toe te voegen aan de repen. Het leerproces van chocolade maken begon en in 2015 kwamen de eerste melk en pure repen op de markt onder de naam Mesjokke. Vanuit daar is het enorm gaan groeien en ligt Mesjokke bij verschillende winkeltjes in Utrecht. Voor de toekomst zou het hebben van een eigen plantage een grote droom zijn, omdat er geen betere transparantie bestaat dan het hebben van een eigen cacao.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *