“We moeten optimistisch blijven om door deze tijd te komen.”

Mark Rutte heeft dinsdag 13 oktober nieuwe maatregelen aangekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Ondanks dat de horeca vele aanpassingen heeft ondergaan, moeten zij toch weer hun deuren sluiten voor bezoekers.

 “Nederland gaat vanaf morgen in gedeeltelijke Lock down”, dit waren de woorden van Rutte afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie. Een van de maatregelen zijn: het niet meer kunnen kopen van alcohol na 20:00, verboden om te sporten in teamverband voor volwassenen en de horeca moet haar deuren gesloten houden.

Het is nu de tweede keer dat de horeca haar deuren gesloten moet houden voor bezoek. 15 maart ging er een regeling in dat de horeca voor drie weken compleet dicht moest. Nu hebben zij nog de mogelijkheid om bestellingen te bezorgen of klaar te zetten, zodat klanten dit mee kunnen nemen.

Toch blijft het voor veel horecaondernemers een onzekere en rare tijd. “We proberen zo creatief mogelijke oplossingen te verzinnen om te kunnen blijven bestaan.”, aldus Ruben Salomon (38), eigenaar van franchise Bagels & Beans in de van Baerle straat.

“Het is voornamelijk lastig om al mijn personeel te laten werken en door te kunnen blijven betalen. De kosten zijn hoog en de inkomsten zijn er nu bijna niet”, aldus Salomon. Doordat er bijna geen inkomsten zijn, moeten horecaondernemers een manier vinden om kosten te besparen. Voornamelijk het horecapersoneel is hier de dupe van.

Het blijft voor horecaondernemers een onzekere tijd, “Ik weet niet hoe ik de toekomst voor me zie, maar we moeten optimistisch blijven om door deze tijd te komen. Ik hoop op het beste.”, aldus Salomon.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *