Donald Trump en het coronavirus blijft een slecht huwelijk

Donald Trump is naar eigen zeggen weer helemaal de oude, nadat hij ‘uit voorzorg’ in een militair ziekenhuis werd opgenomen met het coronavirus onder de leden. Brian Maston is hoogleraar aan de HU en Amerika-kenner en ook hij keek op van de relatief korte revalidatieperiode: “Volgens de berichten waren de klachten zeer ernstig, anders wordt je ook niet naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft daar natuurlijk wel de beste zorg van de wereld gehad en een enorm effectieve ‘drugcocktail’ heeft hem er dus zo snel bovenop geholpen.”

Rondom de periode dat de Amerikaanse president besmet is geraakt was hij nog aanwezig bij een zelf georganiseerde rally, waar hij mogelijk investeerders heeft besmet. Het zou dus kunnen dat Trump, terwijl die wist dat hij besmet was, alsnog bij de rally aanwezig was. Een grove fout als dat zo is, maar Maston denkt dat het hem in dat geval waarschijnlijk niet zijn kop gaat kosten: “De president heeft de ‘impeachment procedure’ doorstaan en zelfs audio-opnames overleefd waarin hij zijn seksueel misbruik bespreekt. Het is nu aan de Amerikaanse kiezer hoe hij het land door deze crisis heeft geloodst.”

Er gaan diverse ‘complottheoriĆ«en’ de ronde en critici geloven niet dat iemand van 74 jaar oud en met aantoonbaar overgewicht binnen anderhalve week volledig hersteld kan zijn van het virus. Zo ook zorgmedewerkster Aziza Belmeki. Zij ondervindt nog steeds hinder van haar twee weken durende ziektebed en is nu al zeven maanden herstellende van COVID-19: “Het is echt geen normaal griepje, zoals Trump doet voorkomen. Naast alle bekende fysieke klachten, merk ik ook dat mijn hersens niet meer hetzelfde werken.”

Recent onderzoek bevestigt het beeld dat Aziza schetst. Vrijwel alle organen worden aangetast, dus ook het brein. Die vergeetachtigheid is moeilijk voor haar: “Ik ben druk bezig met mijn conditie weer op het oude niveau te krijgen, maar ik hoop gewoon dat ik me zo snel mogelijk weer als mezelf kan voelen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *